Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Следите ових ПЕТ савета ако не желите да вам уштипци, помфрит и месо буду ПУНИ УЉА

Уз ове савете, пржена храна упиће много мање уља

1673690484_shutterstock_464044346.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Један од главних аргумената против меканих домаћих уштипака по бакином рецепту јесте онај да су они превише масни. Будући да се прже у дубљем уљу, они упијају његову велику количину, због чега нас још више гризе савест када уживамо у њима, чак и ако зажмуримо на све то опасно, а ипак обожавано бело брашно.
Исти је случај са свим јелима која се праве у дубоком уљу, попут помфрита, похованих крилаца итд. Како смањити апсорпцију уља и уживати у (макар) мање масним залогајима?

Ове цаке могу бити од помоћи!

За уштипке: сода бикарбона или прашак за пециво – директно у брашно

Често се у рецептима препоручује да се сода бикарбона или прашак за пециво растворе у води, млеку или умућеним јајима. Међутим, ако ове прахове помешате с брашном и просејете их заједно, уштипци ће приликом пржења упити далеко мање масноће.

Прочитајте још: КАКО да вам течност приликом кувања НЕ ИСКИПИ? Потребни су само уље и крпа, невероватно је једноставано (ВИДЕО)

Корисно је и просејати брашно три пута, јер ће захваљујући томе тесто бити ваздушасто и мекано.

За кромпир и месо: најпре их прокувајте

Ако желите да испржите помфрит или поховано месо у дубоком уљу, прво их прокувајте. На тај начин ће храна упити мање уља.

Тигањ мора да буде потпуно чист

Уколико користите тигањ који на дну има наслаге од раније, не само што ће укус хране коју пржите у њему бити лош него ће процес пржења бити тежи и ваше јело ће упити више уља. Зато се потрудите да тигањ буде савршено чист.

Спремите папирне убрусе

Један од најлакших начина да ваша храна припремљена у дубоком уљу јесте да мекике, помфрит и остале масне залогаје ређате по папирном убрусу, где ће се оцедити.

Сачекајте да уље буде добро загрејано

Не спуштајте храну у дубоко уље пре него што оно почне да кључа и буде довољно угрејано. Ако се она нађе у тигању пре тога, остаће у уљу предуго, па ће сигурно бити маснија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas