Oglas
· · Komentari: 0
PRAZNICI

Spas u zadnji čas! Ako nemate ideju gde za PRVOMAJSKI URANAK, ovi rezervati prirode su na svega SAT vremena od Beograda (FOTO)

Ukoliko do sada niste isplanirali odlazak na izlet za sutrašnji praznik rada, donosimo vam nekoliko odličnih predloga

1651336281_carska-bara.png
Foto: InstagramScreenShot/manna.bg
Oglas

Srbija obiluje sa prirodnim, neistraženim lepotama bar kada je reč o stanovnicima velikih gradova. Najlepša prirodna okruženja pružaju rezervati prirode koje krase netaknuta priroda, obilje biljnog i životinjskog sveta, a anjbolje od svega je što se nalaze u neposrednoj blizini Beograda na samo sat vremena vožnje.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Ukoliko do sada niste isplanirali gde ćete provesti praznik rada Prvi maj, donosimo vam tri odlične lokacije, rezervata prirode do kojih vam je potrebno svega sat vremena vožnje.

Zasavica

Zasavica zbog svojih prirodnih lepota predstavlja savršenu destinaciju za jednodnevni izlet u prirodu. Središnje turističko mesto rezervata je vizitorski centar. U njemu se nalazi smeštaj namenjen posetiocima koji bi želeli duže da se zadrže u Zasavici. Tu je i restoran Bircuz kod dabra i etno-soba sa postavkom starih kućnih i poljoprivrednih predmeta i alata sa kraja XIX i početka XX veka. 

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Najbolji način da upoznate biljni i životinjski svet skriven u trsci i vodama Zasavice, je da zaplovite turističkim brodićem Umbra. Rezervat je posebno bogat ribom. Uz posebnu dozvolu, ribolovci mogu uživati i u ovom sportu.

Zasavica se nalazi u neposrednoj blizini Šapca, svega 80 kilometara od Beograda.

Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!

Obedska bara

Obedska bara predstavlja rezerva prirode nastao promenom toka reke Save. Ovaj prostrani močvarno-šumski kompleks nalazi se u jugoistočnom Sremu i jedno je od najstarijih zaštićenih područja u svetu. Titulu je dobila 1874. godine, samo dve godine nakon čuvenog Nacionalnog parka Jelouston. 

Obedska bara sadrži park za odmor. Opremljen je info-tablama, uređenim stazama i mobilijarom, drvenim stolovima i klupama. Sjajno je mesto za relaksaciju i kratak predah. Možete obići rezervat i osmatračnicu Kula Obeda, a kroz panoramu možete proći i sa katamarana uz pratnju vodiča. Možete uživati i u iznajmljenom čamcu sa veslima, pešačkim turama i vožnji bicikla. 

Ovaj rezervat prirode se nalazi na izlasku iz mesta Obrež prema Kupinovu na svega 40 kilometara od Beograda i 70 kilometara od Novog Sada.

Pročitajte još: Bez peškira i lavora: KONSTRAKTA iznenadila sve potpuno drugačijim nastupom, a mnogi se pitaju samo jedno (VIDEO)

Carska bara

Carska bara predstavlja splet različitih ekosistema, od rečnih i močvarnih do retkih stepskih. Postala je krajnje skrovište mnogih retkih vrsta koje se samo ovde mogu naći. Čitav prostor čini gusto izatkan ćilim reka, kanala, jezera i bara. Raskošne boje smenjuju se od plavih jezera, preko zelenih i smeđih šuma, sve do bledožute i bele boje slatina.

Carska bara je najbolja je destinacija za osobe koje su željne netaknute prirode i odmora u miru i tišini. U rezervatu prirode i okolini možete uživati pešačkim turama i posmatranju ptica, vožnji brodićem po napuštenom koritu reke Begej

Carska bara nalazi se u neposrednoj blizini Zrenjanina, na svega 54 kilometra od Beograda.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas