Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЦИ

Спас у задњи час! Ако немате идеју где за ПРВОМАЈСКИ УРАНАК, ови резервати природе су на свега САТ времена од Београда (ФОТО)

Уколико до сада нисте испланирали одлазак на излет за сутрашњи празник рада, доносимо вам неколико одличних предлога

1651336281_carska-bara.png
Фото: InstagramScreenShot/manna.bg
Oglas

Србија обилује са природним, неистраженим лепотама бар када је реч о становницима великих градова. Најлепша природна окружења пружају резервати природе које красе нетакнута природа, обиље биљног и животињског света, а анјбоље од свега је што се налазе у непосредној близини Београда на само сат времена вожње.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Уколико до сада нисте испланирали где ћете провести празник рада Први мај, доносимо вам три одличне локације, резервата природе до којих вам је потребно свега сат времена вожње.

Засавица

Засавица због својих природних лепота представља савршену дестинацију за једнодневни излет у природу. Средишње туристичко место резервата је визиторски центар. У њему се налази смештај намењен посетиоцима који би желели дуже да се задрже у Засавици. Ту је и ресторан Бирцуз код дабра и етно-соба са поставком старих кућних и пољопривредних предмета и алата са краја XИX и почетка XX века. 

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Најбољи начин да упознате биљни и животињски свет скривен у трсци и водама Засавице, је да запловите туристичким бродићем Умбра. Резерват је посебно богат рибом. Уз посебну дозволу, риболовци могу уживати и у овом спорту.

Засавица се налази у непосредној близини Шапца, свега 80 километара од Београда.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је ФЕРАРИ ЦРВЕНЕ БОЈЕ? Одговор има везе са ПРОШЛОШЋУ!

Обедска бара

Обедска бара представља резерва природе настао променом тока реке Саве. Овај пространи мочварно-шумски комплекс налази се у југоисточном Срему и једно је од најстаријих заштићених подручја у свету. Титулу је добила 1874. године, само две године након чувеног Националног парка Јелоустон. 

Обедска бара садржи парк за одмор. Опремљен је инфо-таблама, уређеним стазама и мобилијаром, дрвеним столовима и клупама. Сјајно је место за релаксацију и кратак предах. Можете обићи резерват и осматрачницу Кула Обеда, а кроз панораму можете проћи и са катамарана уз пратњу водича. Можете уживати и у изнајмљеном чамцу са веслима, пешачким турама и вожњи бицикла. 

Овај резерват природе се налази на изласку из места Обреж према Купинову на свега 40 километара од Београда и 70 километара од Новог Сада.

Прочитајте још: Без пешкира и лавора: КОНСТРАКТА изненадила све потпуно другачијим наступом, а многи се питају само једно (ВИДЕО)

Царска бара

Царска бара представља сплет различитих екосистема, од речних и мочварних до ретких степских. Постала је крајње скровиште многих ретких врста које се само овде могу наћи. Читав простор чини густо изаткан ћилим река, канала, језера и бара. Раскошне боје смењују се од плавих језера, преко зелених и смеђих шума, све до бледожуте и беле боје слатина.

Царска бара је најбоља је дестинација за особе које су жељне нетакнуте природе и одмора у миру и тишини. У резервату природе и околини можете уживати пешачким турама и посматрању птица, вожњи бродићем по напуштеном кориту реке Бегеј

Царска бара налази се у непосредној близини Зрењанина, на свега 54 километра од Београда.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas