Oglas
· · Komentari: 0
IGRICE IZ PROŠLOSTI

Tri STRANICE sa kojih možete skinuti stare igrice BESPLATNO

Najvatreniji igrači znaju desetine platformi sa kojih mogu preuzeti besplatne najmodernije verzije igrica, ali mali broj njih može da vas uputi na web lokaciju sa koje možete preuzeti stare PC igre.

adult-1822559_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

U svetu mnoštva modernih igrica i popolarnih nadogradnji onih najpopularnijih, mnogi igrači uvek imaju jedan poseban naslov za koji ih vezuju najlepše uspomene i najbolji sati provedeni za džojsticima i konzolama. 

Pročitajte još: Prekratite vreme u izolaciji: Donosimo vam tri najbolje BESPLATNE igrice

Danas postoji mnogo platformi za besplatno igranje najmodernijih igrica, ali je relativno mali izbor platformi na kojima su dostupne besplatne stare PC igre. Kada kažemo besplatne, pre svega mislimo na besplatno preuzimanje nekih već zaboravljenih igrica.

Pročitajte još: Konzola prototipa Nintendo PlayStation prodata za - 300.000 dolara!

U nastavku donosimo tri najbolje web stranice preko kojih možete besplatno preuzeti stare igre.

Abandonia

Abandonia je registar napuštenog softvera ili igara koji je posvećen klasičnim DOS igrama. Abandoniaware naslovi su igrice kojima su istekla autorska prava ili ih izdavači više ne podržavaju. Nakon nekoliko neaktivnih godina, Abandonia je prerasla u jednu od vodećih web lokacija sa kojih možete preuzeti svoje omiljene igre. Abandonia trenutno sadrži oko 1.100 igara za preuzimanje sa više od 870.000 članova.

Pročitajte još: Ovo se prvi put dešava: Preporučuje se da što više igrate igrice kod kuće

Games Nostalgia

Games Nostalgia sadrži stotine igara koje su se našle na tržištu između 1985. i 1995. godine. Ova web lokacija je jednostavna za upotrebu i omogućava istraživanje igrica po žanrovima, oznakama, popularnosti. Games Nostalgia pakuje svaku igru u vlastiti emulator koji je dostupan za Windows i MAC operativni sistem. Time Games Nostalgia uklanja sve nepotrebne korake koji su inače potrebni da bi se igrala omiljena stara igra. 

RGB Classic Games 

RGB Classic Games sadrži širok raspon klasičnih DOS igara, prethodno neobjavljenih naslova pa čak i nekih modernijih DOS naslova. Ova stranica je posvećena očuvanju klasičnih igara za računare, kao i olakšavanje igranja na modernijim sistemima. Igre možete pretraživati pomoću žanra, operativnog sistema, nazivu kompanije, trenutnom pravnom statusu i godini izdavanja. Takođe, možete igrati značajan broj naslova na online emulatoru.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas