Oglas
· · Komentari: 0
potrebno

Nikada ne mešajte stare i nove BATERIJE! Šta onda može da se dogodi i kako da im produžite rok?

Ovaj period godine je, prema statističkim podacima, vreme kada se baterije koriste najviše i najčešće.

1608287442_Depositphotos_130689698_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Naravno, to je posledica praznika i mnogobrojnih igračaka koje funkcionišu uz njihovu pomoć, a kojima se raduju deca širom sveta.

Ne preporučuje se mešanje starih i novih baterija, jer to može da poveća rizik od oštećenja uređaja i od curenja toksičnih tečnosti, piše Daily Mail.

Pročitajte još: Doktor RADOJE savetuje: Jastučić, prave noge i kako da sedite za kompjuterom

Naime, alkalne baterije sadrže oštru kiselinu, koja može da ošteti bilo koju površinu na koju potencijalno iscuri.

Izlivanje ovakve tečnosti se dešava kada se mešaju stare i nove baterije u jednom uređaju, jer stare baterije mnogo brže gube napon od novih.

Čak nekada ova neravnoteža može da dovede i do eksplozije.

Ukoliko vam se ovo desi, prvo isključite uređaj, a zatim ga prebrišite vlažnom krpom, a sve baterije koje su bile unutra bacite.

Pročitajte još: Kako da popravite SLUŠALICE na kojima je POKIDAN KABL (VIDEO)

Kako da učinite da vam baterije duže traju?

  •  isključite sve uređaje koje sadrže baterije kada ih ne koristite;
  •  kada duže vreme ne koristite jedan uređaj, izvadite iz njega baterije i odložite ih na sigurno mesto;
  •  baterije držite na suvom mestu i na sobnoj temperaturi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas