Oglas
· · Komentari: 0
promo

Šta prosečan student koristi od uređaja iz savremene tehnologije?

Oduvek se smatralo da su mladi pokretači promena pa se to desilo i sa primenom savremenih električnih uređaja iz nove tehnologije

1672139958_shutterstock_1523847992.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Osim što oni brzo uče, vreme u kojem živimo, ,,nateralo“ ih je da se obuče i počnu u svakodnevnom životu da koriste razne uređaje.

Sa razvojem društva i tehnološkim inovacijama u ovom polju omogućeno je stvaranje i proizvodnja savremenih komada proizvoda koji su olakšali funkcionisanje čoveka sa više aspekata.

Tako je statičan kompjuter zamenio lako prenosivi laptop. Slušalice sa kablom zamenjene su bežičnim, a isto se desilo i sa zvučnicima kao i sa mišom.

U zavisnosti od toga koji fakultet studiraju, studenti su ocenjeni kao grupa mladih koji učestalo koriste sve gore navedene proizvode.

Laptopovi olakšavaju fakultetske i privatne obaveze

Kupovina laptopa za studiranje je ključna stvar i za to postoji više razloga. Pre svega on se bira u odnosu na to koji fakultet i smer se pohađa. Laptovi koji su potrebni onima koji studiraju Tehnički fakultet ili FTF, FON i njima slične, moraju biti jači po svim kriterijumima i njihove karakteristike moraju se uklopiti u neke očekivane standarde. Dok onima koji studiraju humanističke nauke ili prava mogu biti od korisiti laptopovi prosečnih funkcija i karakteristika.

Zato će možda biti potrebno da se stari laptopovi zamene novim shodno izabranom obrazovnom profilu za studiranje. Ali ono što je neminovno jeste da oni predstavljaju nezaobilazni proizvod koji je potreban studentima u današnjem vremenu.

Bežične slušalice

Danas je na tržištu dostupno mnogo modela bežičnih slušalica u velikom rasponu cena i to ih čini dostupnim, ali i traženim proizvodom. Studentima je potreban mir i koncentracija kada nešto čitaju ili rade, pogotovo na svojim računarima, a bežične slušalice im to mogu omogućiti. Posebno jer nema kablova o kojima treba da brinu.

Bežične slušalice oni koriste i tokom gradske vožnje prepunim autobusom ili tramvajem kako bi se od te gužve izolovali. Zatim, koriste ih u učionicama i slušaonicama. A mogu biti i veoma praktične i korisne za treniranje u otvorenim i zatvorenim teretanama.

NJihova osnovna prednost je u tome što nema kablova koji bi ograničavali kretanje i pokrete ruku i tela. Osim toga mogu biti povezane i na računare i na pametne telefone.

Korišćenje bežičnog miša olakšava rad na računaru

Još jedna od stvari koje olakšavaju funkcionisanje i rad na računaru jeste bežični miš. On takođe nema kabl i lako se povezuje i instalira.

On može biti koristan svim studentima, odnosno za sve fakultete, ali predstavlja posebno značaj komad za sve one kojima je potrebna preciznost u radu, veća pokretljivost i funkcionalnost.

Olašava rad i može se naći po povoljnim cenama što je za studente takođe bitno.

Bluetooth zvučnik za slobodno vreme

Ipak ne treba da zaboravimo da studenti imaju i jedan deo vremena koje koriste za slobodne aktivnosti. Za sve one stvari koje ih opuštaju i koje im prijaju. A slušanje omiljene muzike može biti jedna od tih aktivnosti.

Potpunijem užitku u omiljenoj pesmi može doprineti puštanje iste putem bluetooth zvučnika koji je takođe izuzetno popularn među mladima.

Pogotovo je praktičan za organizaciju nekih manjih žurki i okupljanja i prava je atrakcija među mladima. Može biti raznih boja i dimenzija i kupuje se na mestima gde se kupuje i ostala računarska oprema.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas