· · Komentari: 0

9 zanimljivosti o Čarlsu III koje NISU bile poznate javnosti: Imao je auto koji radi na VINO, a najgore mu ide davanje POKLONA

Ove zanimljive činjenice o budućem kralji Velike Britanije je malo ko znao

1662799017_profimedia-0720720896.jpg
Foto: Profimedia

Princ Čarls je javnost poznat kao jedna jako zanimljiva ličnost. Postoje brojne priče vezane za njega, a javnost je podeljena. Neki smatraju da nije dostojan ovog zadatka, dok drugi misle da će dosledno obavljati funkciju kralja. Ovo je 9 zanimljivostio njemu za koja malo ko zna: 

1. Auto mu radi na vino

Čarls vozi svoj Aston Martin, koji mu je mama poklonila za 21. rođendan, na bio-gorivo napravljeno od viška engleskog vina. Takođe, ima svoje Jaguare, Audije i Rendž Rovere koji koriste 100% biodizel napravljen od korišćenog jestivog ulja.

2. Prvi britanski kraljevski naslednik koji je stekao diplomu

Princ Čarls je postao prvi naslednik kraljevske porodice koji je 1971. stekao univerzitetsku diplomu. Diplomirao je na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž, a magistrirao je i na istoj školi 1975. godine.

3. Ima zaista dugo kraljevsko ime

NJegova puna zvanična titula je: NJegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Čarls Filip Artur Džordž, princ od Velsa, KG, KT, GCB, OM, AK, KSO, PC, ADC, grof od Čestera, vojvoda od Kornvola, vojvoda od Rotseja, grof od Kerika, baron od Renfrua, lord ostrva i princ i veliki upravnik Škotske. Pokušajte to ponoviti deset puta.

4. Užasan je u davanju poklona

Očigledno je 2003. godine princ poslao bocu viskija Oziju Ozbornu kao poklon za ozdravljenje. Jedini problem je što je Ozi alkoholičar, koji se oporavlja. Naravno, Ozijeva žena Šeron nije bila previše zadovoljna poklonom.

Pročitajte još: "Nije primereno da Megan bude tu": Čarls rekao Hariju da njegova supruga nije dobro dobrodošla?

5. Samo jednom se suprotstavio ocu

Princ Filip, kako se pričao, bio je prilično tvrdoglav čovek, tako da ne bi trebalo da bude toliko iznenađenje što mu se princ Čarls suprotstavio samo jednom tokom svog života. To se dogodilo pre mnogo godina kada su se njih dvojica svađali, a Čarls je uzvratio sa „Zapamti s kim razgovaraš: budućim kraljem“.

6. Autor knjiga za decu

Verovali ili ne, još 1980. godine princ Čarls je napisao (i objavio) knjigu za decu pod naslovom The Old Man Of Lochnager, koju je prvobitno napisao on ili njegov mlađi brat princ Edvard.

7. Drakulin dalji rođak

U redu, on zapravo nije daleki Drakulin rođak, ali je daleki rođak Vlada Nabijača (ili rumunskog Vlada Tepeša), plemića iz 15. veka koji je postao inspiracija za priču o Drakuli Brama Stokera.

8. Izbirljiv u jelu

Ne samo da insistira na tome da mu se jaja kuvaju tačno sedam minuta, već traži i da mu se svakodnevno serviraju čaj, kifle i sedam kuvanih jaja između 16 i 17 časova. Ali njegova izbirljivost ne ostaje samo na tome. Naime, on zahteva od svojih kuvara da stavljaju poširana jaja na svaki obrok, kuvaju svoje povrće na pari u određenoj vrsti mineralne vode i prave svoj džin od narandže i voća uzgajanog u Hajgrovu.

9. Spava nag

Definitivno, nije uzaludno proglašen za veoma čudnu osobu sa neverovatnim navikama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.