Oglas
· · Komentari: 0

Da li će deca princa Harija i Megan Markl dobiti titule princa i princeze? Uskoro krunisanje kralja Čarlsa

Arči i Lilibet još uvek nisu dobili titule

1677331062_profimedia-0743087900.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kralj Čarls III napravio je promene uoči krunisanja 6. maja nakon što je otkriveno da je svom najstarijem sinu, princu Vilijamu, dodelio novu titulu grofa od Čestera. Prema dokumentima Krunske kancelarije koji su objavljeni u petak, Vilijamova promena titule je ozvaničena 13. februara.

Sada se postavlja pitanja da li će se nove titule dodelii i deci princa Harija i Megan Markl, Arčiju i Lilibet. O Arčijevim i Lilinim titulama se dosta govorilo. Tehnički, oni su princ i princeza jer je njihov deda, kralj Čarls III, postao kralj. Prema protokolima koje je uspostavio kralj Džordž V, 1917. godine, deca i unuci jednog suverena imaju automatsko pravo na titulu princa ili princeze.

Međutim, na veb stranica kraljevske porodice još uvek nisu promenjene titule uz imena dece, pa stoji samo "gospodin" i "gospođica", uprkos tome što Vilijamu i Kejt promenili titule nakon smrti kraljice, kao i njihovoj deci, prenosi Hello.

Ipak kraljev portparol je objasnio da će ažurirati nove titule Arčija i Lili "kada budu dobili nove informacije".

Ostaje da se vidi da li će Arči i Lili zvanično početi da koriste svoje titule, ali je Meghan u prošlosti izrazila želju za priznanjem.

Tokom intervjua sa Oprom Vinfri 2021. godine, pre Lilinog rođenja, Megan je postavljeno pitanje da li joj je važno da joj sin dobije titulu princa koju je nasledio: 

- Ako bi to značilo da će biti bezbedan, naravno - rekala je tada Megan Markl.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas