· · Komentari: 0

Da li prepoznajete LEGENDARNOG KOMIČARA sa slike? Glumac je uvek nosio ŠMINKU, I PRIČA SE DA JE BIO SA VIŠE OD 2.000 ŽENA

NJegovo lice sa brkovima i šeširom su legendarni

1680165936_Caplin-naslovna-revivedhistory-ig.png
Photo: Instagram printscreen/revivedhistory

Poreklom iz Engleske, on je jedan od najpoznatijih komičara, filmskih stvaralaca i kompozitora, koji je dostigao slavu u eri nemih filmova. NJegovo ime je Čarli Čaplin, i postao je svetska ikona kroz njegovu filmsku personu
''Skitnice'' i smatra se jednim od najvažnijih ličnosti filmske industrije.

Rođen 16.aprila 1889.godine, njegova karijera jej trajala više od 75 godina, a detinjstvo u Londonu proveo je u siromaštvu i teškim uslovima. Kada je imao samo 14 godina, njegova majka je bila smeštena u psihijatrijsku ustanovu. NJegov otac je često bio odsutan, pa je Čaplin bio primoran da nastupa u ranom detinjstvu sa samo 9 godina, obilazeći muzičke sale i kasnije radeći kao scenski glumac i komičar.
Ono što je zanimljivo, je da je njegova baka po ocu bila iz porodice Smit, koja je pripadala romskom narodu.

On je napisao, režirao, producirao, montirao, glumio i komponovao muziku za većinu svojih filmova.

Priča se da je tokom života imao dosta žena, a prvi put se oženio 16-godišnjom glumicom Litom Grej, kada je njemu bilo 35. Jedan Čaplinov biograf rekao je, da je njegov brak poslužio kao inspiracija za roman Vladimira Nobokova ''Lolita'', o opsesiji muškarca mladom devojkom.

Glumac se ženio još tri puta, a tokom četvrtog braka, glumica Una O' Nil ga je tužila za očinstvo. Skandal ga je koštao popularnosti i imidža u javnosti. Čaplin je dobio Oskara 1972.godine, što je publika pozdravila ovacijama koje su trajale 12minuta.

Kraljica Elizabeta ga je proglasila vitezom, kada je imao 85 godina. Preminuo je u Švajcarskoj, na Božić 1977.godine nakon narušenog zdravlja. Sahranjen je na groblju Corsier sur Vevey, u Švajcarskoj, a godinu dana kasnije, njegov leš je otela grupa pljačlkaša, u pokušaju iznude. Oni su uhvaćeni, a telo je vraćeno posle 11 nedelja u blizini Ženevskog jezera. 

Kako je poznato, Čaplin je imao 11 dece i još 8 vanbračne.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.