· · Komentari: 0

Da li se sećate Ruženjke iz filma "Varljivo leto ’68"? Osvojila je srca publike svojim talentom i lepotom, a evo kako izgleda u sedmoj deceniji života (FOTO)

Prelepa glumica je danas neprepoznatljiva

1685291337_varljivo-leto.jpg
Foto: PRintscreen/ YouTube - Centar film

Glumica Sanja Vejnović rođena je 1961. godine u Zagrebu, a publici bivše Jugoslavije postala je poznata po ulogama Anđe u filmu "Banović Strahinja" (1983) i Ruženjke Hrabalove u filmu "Varljivo leto ’68".

Sanja kao mala nije maštala o karijeri glumice, već je, po ugledu na oca koji je bio sudija, razmišljala o karijeri pravnika.

Sanja je nakon srednje škole upisala Filozofski fakultet u Zagrebu, ali je ubrzo shvatila da gluma njena ljubav, pa je ubrzo postala profesionalna glumica, a i danas pohađa glumačke seminare širom sveta.

Vejnovićeva je snimala filmove u inostranstvu i sarađivala sa Džordžom Klunijem, Pirsom Brosnanom, Nikol Kidman i Penelope Kruz. Glumila je u skoro svim hrvatskim televizijskim ostvarenjima. Nikada nije bila član ni jednog pozorišnog ansambla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

Na snimanju filma "O pokojniku sve najlepše" upoznala je supruga, snimatelja Gorana Mećavu, sa kojim je dobila sina i ćerku. Od njega se razvela 2015. godine, ali je sa njim radila kao producentkinja na snimanju filma "Svinjari".

Jedan filmski portal proglasio ju je 2012. godine za najlepšu ženu stariju od 40 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.