· · Komentari: 0
SUDBINA

Doktor je Tomi Zdravkoviću ponudio JEDAN USLOV za spas od opake BOLESTI, ali pevač nije mogao da ga prihvati! (FOTO/VIDEO)

Melodije Tominih pesama, poput “Danka”, “Kiša je padala”, “Da l' je moguće” i dalje se čuju na radio stanicama i u kafanama.

1631087293_Untitled.png
Foto: Printskrin/Jutjub/ RTS Kvadratura kruga - Zvanični kanal

Aleksinčanin koji je živeo u Pečenjevcu kraj Leskovca, a svojim pesmama "dirao u dušu" u beogradskim kafanama - večiti romantik i boem Toma Zdravković, preminuo je 30. septembra 1991. godine.

Pročitajte još: NAJJAČI BRAK HOLIVUDA: Važio je za najvećeg zavodnika, a već 20 godina voli samo nju! (FOTO)

Uslov koji nije mogao da prihvati

Toma je vodio tešku i mukotrpnu borbu sa tumorom, a šta se u to vreme zbivalo u Americi, jednom prilikom je ispričao pevač Predrag Cune Gojković.

- Kada sam imao prilike da čujem "Dotakao sam dno života" u Torontu, to me je toliko ganulo, zato što je Toma tad bio vrlo bolestan. Ja sam živeo u Čikagu. Toma je tu svoju bolest na neki način prikrivao, sve dok nije došlo stani-pani, da se pomogne. To je bila jedna specifična vrsta tumora, izrasline unutar bešike, a budući da je brat moje supruge urolog, ja sam to njemu ispričao. On je kazao "Dovedi Tomu, da ga operišemo, uz jedan uslov i da mu produžimo život, maltene, dokle bude želeo".

- Ja sam Tomi javio. Toma je došao u Čikago. Dogovorili su se o vremenu i o terminu operacije, al se nisu dogovorili o tom uslovu, koji je doktor Ilija Srećković, koji ga je operisao predložio. To je bilo - kastracija. To je bio uslov da se tumor ne bi dalje razvijao.

Toma je na kraju preminuo od opake bolesti, a da li je moglo biti drugačije da je prihvatio uslov, ostaje da se pitamo. Da je ova bolest bila genetska u porodici Zdravković, govori i činjenica da su od nje preinuli i Tomina sestra i brat Novica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.