Oglas
· · Komentari: 0

"Ja sam MAMA kojoj ste uzeli dete": Severina poslala otvoreno pismo Vrhovnom sudu (FOTO)

Severina se oglasila na svom Instagram profilu

1706177030_Foto-Ataimages.rs-Severina-Vuckovic.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Vrhovni sud u Hrvatskoj doneo je odluku da Severina i Milan Popović više neće deliti starateljstvom nad sinom, već je starateljstvo dodeljeno ocu dečaka

 

Hrvatski Vrhovni sud ustanovio je da sud u Splitu nije uopšte cenio dokaze veštaka niti ih uzimao za ozbiljno, već je radio po naređenju trećeg lica.

Severina se oglasila i na svom Instagram profilu i podelila pismo koje je poslala Vrhovnom sudu.

- Dragi Vrhovni sude… Dakle, s obzirom na to da ste javno objavili vašu odluku, i to pre nego što je meni odluka uručena, javno vam i dogovaram. Ja sam S.V. (a ne S.K, kako ste napisali u odluci). Mama kojoj ste uzeli dete, kako biste ispravili ‘neujednačenu sudsku praksu’ i ‘greške u proceduri’ u postupku koji se završio pre dve i po godine. Proceduralna greška se sastoji u tome da je, po vašem mišljenju, sudsko veće u postupku za starateljstvo trebalo da sasluša veštake, koji su nalaz pisali gotovo godinu dana (a trebalo je da bude gotov za mesec dana) - započela je Severina na Instagramu.

- Znači, oba veštaka, Grošić i Dijanić, koji su, uzgred, zadnji put videli moje dete pre tri i po godine, nisu usmeno obrazložili svoj nalaz, kažete. Na sud su pozvani. Dijanić se opravdala nalazom da je bolesna, a veštak Grošić da je kognitivno nesposoban. Svoj nedolazak na sud opravdao je, citiram: ‘Zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih spsobnosti, vezanih upravo za konkretan predmet’. Tim rečima doslovno. Pitam se, je li možda bio i kognitivno nesposoban kad je radio nalaz ili kad ga je poslao? Ali to je druga tema…- nastavila je ona i dodala:

- Pa, da vam pojasnim, Vrhovni sude… Veštak Vladimir Grošić me je u jesen 2021. godine pozvao u park Maksimir u 21h, jer on tamo džogira, obrazloživši da me ne može primiti u bolnici. Bila sam prestravljena, ali sam otišla zbog sina. Tada mi je rekao da je zatražio svoje izuzeće iz predmeta, jer su mu pretili. Rekao je da su mu pretili da će izgubiti posao, da znaju gde mu starija ćerka studira i da se uplašio za svoje dete - napisala je ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas