Oglas
· · Komentari: 0

Namirnica bez koje Novak Đoković ne može: U narodnoj medicini se koristi kao lek

Novak Đokoivć ovu namirnicu konzumira kao zamenu za meso

1702543326_bbe32cb3eaefbc5abaf1d456d041d2f5d30b8d53.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Jelena Đoković privuče dosta pažnje svakim svojim pojavljivanjem, a čini se da je ishrana ipak ono o čemu se najviše pisalo kada je ona u pitanju. Đokovići su svojevremeno prestali da jedu meso, međutim, otkrili su i koja namirnica im je nezaobilazna.

Kinoa, kraljica semenki i zlato Inka, kako je zovu, neizostavna je stavka u ishrani Đokovića.

Drevne civilizacije su je smatrale svetom biljkom, ona ne goji, a zdrava je i odlična je zamena za namirnice životinjskog porekla.

Bogata je vitaminima E i C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima.

U narodnoj medicini, kinoa se koristi za lečenje gihta, hemoroida i išijasa, a zbog visokog udela kalijuma povoljno utiče na kardiovaskularni sistem. Kinoa je odlična i ako postite ili ste vegetarijanac jer je bogata vlaknima i odlična zamena za meso, piše b92.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas