· · Komentari: 0
SEĆANJE

"Nije dobro, imam rak pluća": Tri godine od smrti Nebojše Glogovca

Danas se navrša tri godine od smrti Nebojše Glogvca

1612855506_New-Project.jpg
Foto: Youtube printscreen/TV Prva

Slavni glumac preminuo je 9. februara 2018. godine, od raka pluća.

Pročitajte još: Spasila ih slučajnost: Nikolina Pišek se oglasila nakon trovanja gasom ... Evo kako se osećaju ona i ćerka

Nebojša Glogovac, ostavio je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji. Pored pozorišnih, filmskih i serijskih uloga, iza sebe je ostavio i mudre izreke po kojima će ostati upamćen.

Ponekad, bez obzira na to koliko ste dragi, koliko ste ljubazni, koliko ste brižni, koliko volite, to jednostavno nije dovoljno za neke ljude...

Rođen je 30. avgusta 1969 godine, a karijeru je započeo u Ateljeu mladih u Pančevu. 1996. godine, dobio je i stipendiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, i ulogu u predstavi "Velika pljačka".

Prvi put se na televiziji pojavio u seriji "Priče iz Nepričave", a prvu filmsku ulogu, dobio je 1993. godine u  u kratkometražnom filmu "Rekvijem za jedan san". Njegova karijera od tada, krenula je uzlaznom putanjom, pa su počele da se nižu uloge, među kojima su one u filmovima "Ubistvo sa predomišljajem", "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Žena sa slomljenim nosem", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", "Ravna gora" i "Ustav Republike Hrvatske".

Život je kao olovka, svaki dan je sve kraći. Potrudite se da nešto lepo nacrtate dok ga još ima...

Pored glumačkog angažmana, predavao je glumu u Teatru 78, u okviru škole glume „Prvi koraci” u Beogradu i u školi glume „Maska”.

Ako mračiš, mračno je. Ako sijaš, sjajno je. Do tebe je

Pre nekoliko dana povodom godišnjice smrti u prodaji se pojavila knjiga "Glogi" autora Aleksandra Đuričića u kojoj se otkrivaju nepoznati detalji iz života glumca koji je preminuo pre tri godine. U knjizi o Nebojši Glogovcu pričali su, njegova supruga Milica, Nikola Đuričko, kum Vojin Ćetković, Nikole Pejakovića  i mnogi drugi.

Nikola Pejaković, prisetio se i poslednjih trenutaka koje je proveo sa Glogovcem, ali i poruke koju mu je poslao, a zbog koje nije mogao da se oporavi od šoka:

Ako neko ne može da nađe vremena za vas, ne vredi ga ni čekati

 - Napisao sam mu da sam u Beogradu i pitao ga da li je sve OK. Stigao mi je odgovor: - Nije, imam rak pluća. Sedeo sam skamenjen u hotelskoj sobi i gledao u veliki poster Hamleta na fasadi JDP. Tu sam ga, sedeći na rubu kreveta, i ožalio - piše u delu knjige posvećenoj legendarnom glumcu.

Pročitajte još: Haris Berković progovorio o traumi iz detinjstva: "Mamin vrisak nikada neću zaboraviti"

Nebojša Glogovac, iza sebe je ostavio sina Gavrila i Miloša koje je dobio u prvom braku sa slikarkom Minom, suprugu Milicu i ćerku Sunčicu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.