· · Komentari: 1

"Nijedna pesma nije o stvarnoj ženi osim jedne": Zdravko Čolić ju je otpevao pre četiri decenije

Mnoge pesme Zdravka Čolića nose imena žena, ali samo jedna je napisana prema ženi koja zaista postoji

1676968648_a20c05accc4077f07005f03db61e0fbcf0a8d4ea.jpg
Foto: ATA images

Velika balkanska zvezda Zdravko Čolić ima mnogo pesama u kojima se pominju imena žena: "Ruška", "Zvao sam je Emili", "Ajde, ajde Jasmina", "Esma", "Jedne zime sa Kristinom", "Anđela", "Milena"...

Ženama koje nose ova imena često se pevaju i u njima se pronalaze. Pomislilo bi se da je Zdravko svaku od navedenih namenio određenoj ženi, ali to ipak nije slučaj.

Pevač je jednom prilikom objasnio da nijedna od pomenutih žena nije bila stvarna. Pesme nisu nastajale tako što je određena žena bila inspiracija, osim jedne...

- Nijedna pesma nije o stvarnoj ženi, osim Kristine - otkrio je Zdravko za "Glossy" jednom prilikom. Odmah je objasnio i o kojoj se dami radi.

- Kornelije Kovač je posvetio tu pesmu svojoj ćerki.

Pesma "Kristina" deo je drugog albuma Zdravka Čolića, "Ako priđeš bliže" iz 1977. godine, a iako je stara više od četiri decenije i danas nije zaboravljena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.