Oglas
· · Komentari: 0
TUGA

Ognjen Amidžić objavio sliku UBIJENOG OCA: Na Zorana i kolege ispaljeno 200 metaka (FOTO)

Mnogi ne znaju za tragičan događaj koji je obečežio život voditelja Ognjena Amidžića

1653678726_pjimage---2022-05-27T210955.307.jpg
Foto: ATA
Oglas

Voditelj Ognjen Amidžić podelio je sa pratiocima na Instagramu porodičnu fotografiju iz 1979. godine, kada je imao samo četiri godine.

Voditelj se na fotografiji nalazi u naručju oca Zorana koji je ubijen kada je on imao 16 godina. NJegova sestra nalazi se u majčinom naručju.

Foto: printskrin/Instagram/ognjenamidžić

Zoran je ubijen 9. oktobra 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama.

Izveštavanje sa banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak. Iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca.

Pročitajte još: SRCEPARAJUĆE POSLEDNJE FOTOGRAFIJE: Rej Liota u zagrljaju verenice samo nekoliko dana pre IZNENADNE smrti (FOTO)

Nakon tragičnog događaja, tada šesnaestogodišnji Ognjen, morao da saopšti vesti majci i sestri:

"U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen", rekao je Ognjen.

Ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski put od pre tri godine nosi njihova imena, a ispred medijske zgrade u "novinarskom kvartu sećanja" podignut je spomenik kolegama.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas