Oglas
· · Komentari: 0

Pesme koje LEPA BRENA ne peva na nastupima: Numere koje su bile veliki hitovi, a sigurno ih niste dugo čuli

Lepa Brena iza sebe ima fenomenalnu karijeru i brojne hitove od kojih su neki zaboravljeni

1696340377_Foto-Printscreen-YouTube-Lepa-Brena-.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Lepa Brena
Oglas

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri Lepa Brena poseduje mnoštvo mega hitova, a budući da iza sebe čak 22 albuma, logično je da ne može baš sve da uvrsti u svoj repertoar i otpeva ih na koncertima. Evo nekoliko pesama koje su bile veliki hitovi, a koje sigurno niste čuli godinama.

Među prvima je numera „LJubi me, Omere“ koju je snimila davne 1982. godine. Specijalno za nju napisao je Milutin Popović Zahar, a interesantno je da u svojoj bogatoj diskografiji ima i pesmu sličnog naziva – „LJubi me, Šabane“ koje su kandidati u „Zvezdama Granda“ i „Nikad nije kasno“ ponovo vratili u orbitu.

''Moj je Lola zvezda rokenrola, jadan misli da igra k’o Prisli“ glase stihovi vrcave pesme koja je bila hit sredinom osamdesetih, a koju Brena u poslednjih petnaest godina nije otpevala ni na jednom koncertu.

Rokenrol je bila tema i za duetsku pesmu Lepog Bore i Brene. I dan danas prepričavaju se stihovi pesme „Sviraj rokenrol“ koju je napisala Marina Tucaković i komentarišu scenski pokreti Saše Popovića.

Numeru „Zbog tebe“ pevala je 1987. godine, a specijalno za nju napisao je Miroljub Aranđelović Kemiš, koji je uradio muziku i aranžman. Iako je pesma stara 36 godina, mnogi se slažu da nema rok trajanja i da je i dan danas veliki hit.

Brenine „školske pesme“ bile su hit sredinom osamdesetih, a stihove „Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“ pevala je cela Jugoslavija.

Iz „školske“ edicije je i pesma „Učenici“ iz 1987. Ovaj hit je napisala Marina Tucaković, a Brena ga je pevala i u filmu „Hajde da se volimo“

Kornelije Kovač potpisuje mnoge Brenine hitove, a jedan od njih je „Boc, boc“ koji je objavila ’84. godine.

Mnogi njeni fanovi slažu se da je pesma „Vrati mi srce“ jedna od njenih najboljih i da bi trebalo da je uvrsti u svoj repertoar. Inače, snimljena je davne 1989. i sigurni smo da je u skorije vreme niste čuli.

''Nema leka apoteka, nemaju ga ni kafane“ pevala je ’94. godine. Upravo ova numera našla se na albumu na kom su bile i pesme „Ja nemam drugi dom“ i “ I da odem iza leđa Bogu“.

Pre dvadeset i devet godina snimila je numeru pod nazivom „Ti ne znaš“, a danas je na njenim koncertima sigurno nećete čuti'

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas