Oglas
· · Komentari: 1
SEĆANJA

LEPOTICA! Pogledajte kako je glumica Radmila Savićević izgledala u MLADOSTI (FOTO)

Jedna od najcenjenijih domaćih glumica, žena nestvarne energije, talenta i lepote.

1594467106_Riska2.jpg
Foto: Printscreen / You tube / Serija Ex
Oglas

Radmila Savićević, jedan od najvećih glumačkih dragulja njenog rodnog Kruševca, uživala je beskrajnu naklonost publike, zahvaljujući svojim večito šarmantnim ulogama.

Prvenstveno je bila članica Kruševačkog pozorišta, a potom je izvesno vreme radila u Niškom narodnom pozorištu.

Pročitajte još: Glumica Olivera Marković celog života čuvala JEDNU UMRLICU iza koje se krije TRAGIČNA PRIČA

U istoriji je ostalo zapisano da je odbila ponudu Meše Selimovića, tadašnjeg direktora Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i s te strane Drine. Ipak, sredinom 20. veka prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta.

Uživala je veliku popularnost i naklonost publike i smatrana je jednim od simbola jugoslovenskog glumišta.

Zbog uloga bake Ristane Riske Golubović i  majke Vuke, koje su toliko dobro upamćene i često citirane, uvek se iznova rado vraćamo ovim serijama.

Jedna od omiljenih srpskih glumica nekada je bila mlada lepotica na putu ka zvezdama, a zahvaljujući svojoj harizmi, energiji i neverovatnom talentu, kroz svoje uloge ostaće zapamćena i besmrtna.

Bila je udata za glumca Božidara Savićevića, a to kakva je lepotica bila u mladosti, danas se može videti na malom broju fotografija koje se mogu pronaći na društvenim mrežama.

Pročitajte još: Slavna Hurem ima NOVO ZANIMANJE: Nije više glumica (VIDEO)

Zapamćene su njene uloge u predstavama „Zona Zamfirova“, „Ivkova slava“, „Gospođa ministarka“, „Inspektorove spletke“, „Sabirni centar“ i „Poltron“. Televiziskoj publici ostaće upamćena po ulogama u tv serijama: Kamiondžije, Pozorište u kući, Babino unuče, Vruć vetar, Bolji život i Srećni ljudi.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas