Oglas
· · Komentari: 0

Sin slavnog pisca Haleda Hoseinija promenio pol: "Sada imam dve lepe ćerke" (FOTO)

Objave na Instagramu jednog od najslavnijih pisaca današnjice naterale su mnogima suze na oči

1657710473_profimedia-0024866265.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Haled Hoseini autor je jedan od najčitanijih romana današnjice, poput "Lovca na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca". Zahvaljujući neverovatnom daru za pisanje, jedan je od omiljenih pisaca u 21. veku, ali sad se našao u žiži interesovanja iz drugih razloga.

Naime, on je na svojim društvenim mrežama, Instagramu i Tviteru, objavio da je njegov sin odlučio da promeni pol i postane žena.

Pročitajte još: NJu je voleo pre Danijele Dimitrovske: Ovo je prva žena OGNJENA AMIDŽIĆA (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)

"Juče, moja 21-godišnja ćerka Haris izašla pred svet kao transrodna osoba. Znam za Harisino putovanje još od prošle godine i gledao sam je kako prolazi kroz neka veoma teška vremena. Tranzicija je tako komplikovan poduhvat — emocionalno, fizički, socijalno, psihološki — ali Haris se sa svakim izazovom suočila sa milošću, strpljenjem i mudrošću", napisao je u objavi i naglasio da "nikada nije bio ponosniji na nju".

Pročitajte još: Jelena Karleuša napravila haosu u restoranu u Grčkoj: Pevačica lomila tanjire pred gostima (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaled Hosseini (@khosseini)

"Oduševljen sam što sada imam ne jednu, već dve prelepe ćerke", dirljivo je dodao Haled.

Pisac sa suprugom Rojom Hoseini ima sina Harisa, koji se odlučio na promenu pola, i ćerku Farah.

"Najviše me inspiriše Harisina neustrašivost, njena hrabrost da sa svetom podeli svoje pravo "ja". Ona je mene i našu porodicu naučila toliko o hrabrosti, o istini. O tome šta znači živeti autentično. Znam da je ovaj proces za nju bio bolan, prepun tuge i anksioznosti. Ona je svesna okrutnosti kojoj su transrodne osobe svakodnevno doživljavaju. Ali, ona je jaka i neustrašiva", stajalo je u objavi.

Pročitajte još: Zaljubio se u nju na prvi pogled: Ovako je počela ljubav Ognjena Amidžića i Danijele Dimitrovske

Romanopisac nije krio koliko voli svoju ćerku:

"Biću uz nju na svakom koraku, kao i cela naša porodica. Stojimo iza nje. Privilegija je gledati je kako ulazi u svet kao lepa, mudra i briljantna žena kakva jeste. Neka je Bog blagoslovi."

Veliki broj njegovih fanova bio je oduševljen piščevim potezom: "Ona je tako srećna što ima tako divnog oca", "Svi roditelji treba da imaju ovakav stav u vezi sa svojom decom! Hvala vam", "Prelepa ćerka! Ovo je putovanje za celu porodicu. Drago mi je da vidim koliko je podržavate. Ona je srećna što Vas ima za oca", bili su neki od brojnih reakcija.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas