Oglas
· · Komentari: 2
EMOTIVNO

"Znali smo da se opraštamo": Ovako su izgledali poslednji dani Bate Živojinovića

Prošlo je četiri i po godine od stmrti legendarnog glumca otkriveni su do sada nepoznati detalji nekoliko dana pred smrt

1603896895_bata.jpg
Foto: YouTube printscreen /RTS
Oglas

Velimir Bata Živojinović, preminuo je 22. maja 2016. godine, a njegov sin Milojko, ispričao je da se dva dana pred smrt čuo sa svojim ocem preko kamere i znali su da se opraštaju:

Pročitajte još: Reditelj otkrio detalje o nastavku JUŽNOG VETRA: Ovaj REPER će se pojaviti u filmu (FOTO)

- Poslednji put sam se čuo s tatom dva dana pre nego što je preminuo. Ćerka Dina mi je rekla da mu se stanje drastično pogoršalo i otišla je kod njega u bolnicu. Uključili smo kamere na telefonima i dugo, dugo razgovarali i gledali se. Svi smo znali da se opraštamo i kanula je i poneka suza. U jednom trenutku sam mu pustio pesmu Olivera Dragojevića "Moj galebe" i zajedno smo je otpevali od početka do kraja.

- Tu pesmu smo pevali celog života na zajedničkim putovanjima i porodičnim slavljima. Neverovatan duh ga nije napustio do poslednje sekunde. Kao da nam je ostavio u amanet smisao za humor i nepokolebljivi optimizam - rekao je Milojko koji je oca poslednji put video 2012. godine, kada ga je Bata posetio u Parizu. Samo nekoliko meseci kasnije, doživeo je moždani udar i više nije mogao da ide na daleka putovanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

in his apartment in Belgrade during an interview (2010). #pressbata #batinportret #batinportretkolor

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

- Otac je tada došao na nekoliko dana jer poslednjih godina nije voleo mnogo da odsustvuje iz Beograda i Koraćice. Dane smo provodili u dugim razgovorima o deci, unucima, pravili smo planove, nadali smo se da ćemo se uskoro videti u Beogradu. Nisam ni mogao ni da pretpostavim da je to bio naš poslednji susret... Poslednja slika koju pamtim je sa aerodroma "Šarl de Gol" je kako mi nasmejan maše dok prolazi carinsku kontrolu - zaključio je Milojko.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas