Oglas
· · Komentari: 0
DORUČAK

Ako svakog jutra počnete dan sa OVOM namirnicom telo će vam biti zahvalno

Ovaj doručak pomaže i osobama sa neredovnom stolicom, pomaže u mršavljenju, a odlična je prevencija osteoporoze..

1593259545_jogurt.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Zdravlje na usta ulazi, a doručak je važan jer tada u organizam unosimo prvu namirnicu tokom dana.

Pročitajte još: Sve što smo znali o zdravoj ishrani je LAŽ! Ovo je PRAVILO o doručku, ručku i večeri

Jogurt sa voćem ili semenkama

Najbolje stvari su obično i najjednostavnije, pa ukoliko imate višak kilograma, neredovnu stolicu ili se stalno osećate naduto, možda je problem u ishrani. Nije neophodno dramatično menjati navike, već samo u doručak uvesti jednu, jedinu namirnicu.

Ne menjajte dramatično život, doručkujte jogurt

Dobro je poznato koliko je važno, da biste osigurali sebi dobro zdravlje, da pored fizičke aktivnosti, vodite računa o namirnicama koje unosite u organizam. Ukoliko svako jutro započnete da uz ovu namirnicu, telo će vam biti zahvalno.

Ključan sastojak ovog doručka je jogurt. Sadrži probiotike prilagođene crevima, kao i kalcijum, fosfor i proteine. Snižava krvni pritisak, jača kosti i smanjuje šanse za dobijanje dijabetes. Nutricionisti ga sa razlogom zovu superhrana.

Idealna kombinacija
Ovaj doručak može smanjiti šanse za ranu smrt i oboljevanje od mnogih bolesti. Idealna jutarnja kombinacija podrazumeva jogurt, žitarice i malo mlevenog lana.
Jogurt sprečava i leči mnoge zdravstvene probleme.


Studije su pokazale da jogurt pomaže u suzbijanju mnogih zdravstvenih problema povezanih sa starenjem, poput visokog krvnog pritiska, osteoporoze i neželjenog debljanja", kažu lekari.

Probiotske bakterije u jogurtu izbacuju loše bakterije koje loše utiču na apsorpciju hranljivih sastojaka i osećaj sitosti, što znači da ograničavamo unos kalorija u toku dana. Pijenje jogurta ili jedenje uz pahuljice ili voće pomaže i u mršavljenju.

Pročitajte još: Zategnite BUTINE uz pomoć TRI vežbe i obucite VRUĆE pantalonice (FOTO/VIDEO)

U sprovedenom eksperimentu, kod osoba koji su pile jogurt zabeležena je manja telesna masa. Osim toga, kod njih je uočen i niži krvni pritisak. Konzumiranje ove namirnice, pet puta nedeljno, smanjuje krvni pritisak za 20 odsto, tvrde naučnici.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas