Oglas
· · Komentari: 0
kineska tradicija

Da li je ovo najbolji položaj za spavanje? Zagrlite "pet carevih žena" i probudite se odmorni! (VIDEO)

Pravilan položaj za spavanje je ključ dobrog sna i odmornog tela.

1623607295_polozaj-za-spavanje.png
Foto: Printskrin/Jutjub/ Zhen Gonfu
Oglas

Većina spava u nepravilnom položaju. Na jednom ili dva jastuka, na stomaku ili u izvrnutom položaju. Polažaj u kom spavamo, direktno utiče na to kako ćemo se ujutru osećati. Ako se često budite umorni i sa bolovima u ramenu ili kukovima, uzrok potražite u načinu spavanja.

Tokom spavanja u nepravilnom položaju, vršite opterećenje na različite delove tela: rame, kuk, srce..

Položaj "pet carevih žena"

Prema tradicionalnoj kineskoj metodi, za san koji oporavlja i leči, neophodno je da spavate sa pet jastuka (pet carevih žena). 

Razlog leži u tome što, ukoliko koristite samo jedan, uvek vršite opterećenje na neki deo tela. Obično su to rame i kuk. 

Pročitajte još: Kvalitetan san, bolje pamćenje i raspoloženje: OVO su razlozi zbog kojih treba da SPAVATE NAGI

Kako se koriste jastuci

Jastuci se postavljaju tako što je jedan ispod glave, drugi između nogu, preko trećeg opušteno leži ruka, četvrti grlite i držite uz torzo, a peti služi kao treći, za ruku, ali sa druge strane (za slučaj da se okrećete tokom noći).

Ukoliko ne bi bilo jastuka ispod ruke, ona bi bila u napetom položaju.

Razlog za jastuk koji grlite uz telo je u tome, da spuštena ruka ne bi pritiskala srce.

Ukoliko se okrećete tokom noći, okrenite se sa jastukom između nogu, jednim uz grudi, a peti koristite za ruku.

Kako to izgleda, pogledajte na snimku ispod.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas