Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТ

Квалитетан сан, боље памћење и расположење: ОВО су разлози због којих треба да СПАВАТЕ НАГИ

Да бисте целу ноћ провели у мирном, континуираном сну, требало би да скинете доњи веш, а можда и све са себе.

1623157364_bed-945881_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Према научним сазнањима, идеална температура ваздуха у просторији у којој спавамо је 18,3 степена. Све и да јесте толика у нашој спаваћој соби, доњи веш, пиџаме, постељина, код некога и близина партнера, угреју наше тело више него што му заправо прија.

Ако спавате потпуно голи, то подстиче кожу да се брже охлади, што може помоћи телу у спуштању температуре и бржем тоњењу у сан - поручују амерички доктори, додајући да је овакав сан и квалитетнији, а то доприноси општем бољитку здравља.

Прочитајте још: Три намирнице које треба да избегавамо пре спавања: Могу да вам поремете сан

Уколико вам ово није блиско, а волели бисте да постане, почните постепено да се навикавате на овакав вид спавања.

Најпре неко време спавајте без мајице, затим без доњег дела пиџаме, па само у доњем вешу и, тек на крају, потпуно наги. Бирајте постељину од меканих или свиленкастих материјала, која вам неће надраживати кожу.

Уколико се још двоумите да ли да скинете баш све пред одлазак у кревет, сетите се да хронични недостатак доброг, квалитетног сна може довести до развоја депресије, дијабетеса, високог крвног притиска, болести срца, па и гојазности.

Такође, утиче на смањење нивоа енергије, памћење и интелектуална достигнућа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas