· · Komentari: 0
ishrana

Borite se protiv gladi koja je uzrokovana stresom? Ima rešenja

Savremeni tempo života neretko nas dovodi do stresnih momenata.

1610633768_Depositphotos_175264786_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Tada postoji navika da se okrenemo hrani kao utočištu kako bismo se osećali bolje. Tako unosimo kalorije koje su nam nepotrebne, a posle često osećamo i krivicu zbog toga. 

Pročitajte još: BEZ GLADOVANJA: Skinite 5 kilograma sa čuvenom ROTACIONOM dijetom (KALENDAR)

Kako da u tim trenucima pobedite sebe i sprečite nepotrebno prejedanje?

Žvakaća guma

Čaj ili limunada
Kada bez prave potrebe krenete prema frižideru odlučite se da ipak pripremite čaj ili limunadu za opuštanje. Ne samo da ćete se osećati opuštenije, već ćete moći i da hidrirate telo i eliminišete toksine. Izbegnite kafu čiji će kofein umanjiti mogućnost da brže pobedite stres.

Veoma je efikasna kada je u pitanju smanjenje stresa. Kada vas obuzmu neprijatna osećanja i postanete uznemireni žvakanje žvake bez šećera može da pomogne da ostanete mirni i koncentrisani, ističu mnoge studije.

Izbegavajte crvenu i žutu hranu

Istraživanja kažu da kada vidimo hranu pomenutih boja naš mozak pokreće niz mehanizama zbog kojih osećamo glad. Zbog toga se preporučuje da u kuhinji izbegavate hranu sa ovim bojama ako želite da smršate.

Pročitajte još: Zimi KIČMA "plače" od bolova, a najviše prija joj sasvim OBIČNA stvar

Hrana koja proizvodi hormon sreće

Serotonin, hormon sreće, zadužen je za regulaciju našeg raspoloženja. Kada su nivoi serotonina niski, skloni smo da se osećamo stresnije, što nas može dovesti do toga da žudimo za većom količinom hrane. Jedite hranu poput ananasa i spanaća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.