Oglas
· · Komentari: 0
POSNO

Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Pijani šaran je idealan recept za Veliki petak.

1619419835_Untitled.jpg
Oglas

Sastojci

Kako se proverava da li je riba dobro pečena?
Možete da podignete glavu šarana i videti da li je pečeno oko kostiju, da meso nije crveno.
  • šaran (1,5 do 2 kg)
  • 200 gr posnog margarina
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • čaša belog vina (oko 250 ml)
  • 2 kašike prezle
  • 2 lovorova lista
  • peršun i ruzmarin
  • kora jednog limuna
  • so i biber 

Pročitajte još: Jelo koje ćete pojesti u jednom dahu: Sataraš po receptu naših baka (FOTO/VIDEO)

Priprema

Ulupajte margarin tako da bude penast, zatim dodajte, peršun, koru limuna, ruzmarin. Posolite i pobiberite. Sve zajedno izmešati dok se ne dobije glatka masa.

Dodati iseckan crni luk i izgnječen beli luk.

Ovom smesom namažite šarana spolja i iznutra.

U tepsiju usuti malo belog vina i ulja, a zatim staviti šarana da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.

Pročitajte još: Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)

Nakon 20 minuta, izvaditi posudu iz rerne, posuti šarana prezlama i dodati lovorov list.

Vratiti u rernu da se još peče.

Šaran je gotov kad fino porumeni.

Pečenog šarana je najbolje poslužiti toplog uz mlade krompiriće.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas