Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Napravite savršenu bundevaru (VIDEO)

Ovaj recept je prava porodična dragocenost koju nećete naći u običnim kuvarima.

1766310348_SnapShot-31-.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za pitu koja je spolja hrskava, a unutra mekana i mirisna. Spremljena je na poseban način koji spaja tradiciju i jedan neočekivani preliv. Savršen spoj bele bundeve, cimeta i krckavih kora napraviće pravu čaroliju na vašem stolu, a miris koji će ispuniti kuću vratiće vas u najlepše dane detinjstva. Pogledajte kako se pravi bundevara koja se ne zapisuje, već se prenosi s kolena na koleno!

Bundevara - sastojci:

500-600 gr bele bundeve
malo cimeta
malo muskatnog oraščića
2 vanilin šećera
100 gr suvog groždja
100 gr šećera po želji

Za premaz:

3 jaja
50 ml ulja
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
100 gr griza
9 list gotovih kora

Bundevara -priprema:

Umutili smo jaja penasto i dodali šećer po želji. Zatim smo dodali ulje, jogurt, prašak za pecivo i griz, pa sve lepo izjednačili da dobijemo fin premaz.

Prvu koru premazujemo uljem, kao i treću koru, jer na svaku treću koru (odnosno na jednu trećinu ukupnih kora) razbacujemo rendanu bundevu. Sledeće dve kore se filuju na isti način – na svaku treću se stavlja bundeva dok ne utrošimo materijal. 

Pripremljenu pitu pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 do 45 minuta, dok ne dobije onu prelepu zlatnu boju i postane hrskava.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas