Oglas
· · Komentari: 0
MDUROLIJE

Kuvari poručuju: Na DRVENOJ dasci ne smete seći ove NAMIRNICE

Da li ste razmišljali o tome koja je kuhinjska daska za sečenje bezbednija i prihvatljivija? Drvena ili plastična?

1594627447_Depositphotos_34576725_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Drvene daske su savršene za sečenje povrća, i to čvrstog, kao što je šargarepa, krompir, rotkvice, paprika, paradajz. Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije iseče.

Pročitajte još: Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI

Kulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za sečenje piletine i drugog mesa, jer se njihovi delovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.

Za povrće Foto: Depozit

Za koje namrinice je plastična daska?

Zato je plastična daska za ove namene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za sečenje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete da sečete bez bojazni i crni i beli luk.

Daske redovno perite, i drvene i palstične!

I što je najvažnije, daske redovno posle upotrebe čistite, bez obzira na to od kog su materijala. Na taj način neće biti tragova zaostale hrane, a namirnice ćete bolje seči.

Kako da se testenina ne zalepi?

Po navici, većina kuva testeninu u šerpi sa puno vode i to tek kada voda proključa. Međutim, postoji i drugi način pripreme sa manje vode, a pritom se brže kuva i štedi struja.

Testeninu sipajte u plići sud, u hladnu vodu.

Testeninu stavite u plići sud, sipajte hladnu vodu samo da prekrije pastu, a zatim uključite ringlu. Stavljanjem u hladnu vodu izbegavate mogućnost da se testenina zalepi za dno suda.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Pustite da voda provri povremeno mešajući drvenom varjačom. Zavisno od vrste testenine vreme kuvanja je između sedam i deset minuta. Vodu nakon kuvanja nemojte baciti, jer možete da je iskoristite za pripremu sosa za testeninu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas