Oglas
· · Komentari: 0

Zbog čega ne treba ispirati pastu nakon kuvanja? Uobičajena greška

Jedno od najčešćih pitanja prilikom pripreme testenine

1709993796_shutterstock_149829857.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoji razlog zašto ne treba da ispirate pastu nakon kuvanja, i to je uobičajena greška u kod osoba koje kuvaju. Savet je i ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina, čisto je blago.

Postoji nekoliko razloga zašto testeninu ne treba prati.

Površina makarona sadrži skrob, koji im pomaže da se bolje kombinuju sa sosom. Ako operete testeninu, veći deo sosa će samo oticati sa njih, a jelo će biti suvo i bez ukusa. Italijani, poznati po svojoj ljubavi prema testenini i sposobnosti da je kuvaju, ne peru testeninu. To je zbog činjenice da koriste testeninu od durum pšenice, koja sadrži minimum skroba.

Međutim, postoje izuzeci.

Ispiranje testenine je opravdano, kada je u pitanju jefitnijij proizvod. Činjenica je da testenina od meke pšenice sadrži više skroba, pa je bolje da je operete da se ne lepi. Takođe, ako nećete odmah da jedete testeninu, već planirate da je čuvate u frižideru, možete oprati proizvode.

Visokokvalitetna testenina od durum pšenice ne treba da se pere. Ako niste sigurni da li treba da operete pastu, najbolje je da je ne perete.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas