· · Komentara: 0
PRIRODNI METODI LEČENJA

Među lekovitim RUSKIM RECEPTIMA najpopularnija je - SUPA ZA MAMURLUK

U Rusiji se smatra najučinkovitijim sredstvom za mamurluk jer zamenjuje izgubljene soli unosom alkohola prethodne večeri

1598997421_mamurluk.jpg
Foto: Pixabay

Iako je adstrigena Soljanka , ruska supu prepuna je kiselih krastavaca, limuna i mesa kao glavnih sastojaka i veruje se da je idealna za mamurluk. 

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Kako tvrde Rusi, ova ukusna ruska supa oživeće narodnu muku dan posle burne noći. 

Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Soljanka je nastala u Ukrajini u 17. veku i postala voljena od Rusa. Ovo je srdačna, gusta supa sa slanim mesom, kobasicama, maslinama, kaprima, kiselinama, kupusom, ponekad šargarepom i koperom i pavlakom za kuvanje. Uz pratnju, naravno, hleba od celog zrna.


Foto: Pixabay

Sastojci za supu

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

  • 400-500 grama pečenice, kobasice ili bilo kog drugog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 paprike
  • 2 paradajza
  • 4 kašike koncentrata paradajza
  • 5 kiselih krastavaca
  • kocka za supu, beli luk, lovorov list, ljute papričice i kisela pavlaka

Priprema supe

Na ulju propržiti luk, dodati paprike, a zatim paradajz. U posebnom tiganju propržiti ostatke pečenice ili kobasice. Sipati u glavnu šerpu i dodati koncentrovani paradajz. Malo upržiti zbog arome.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

Potom dodati sitno iseckane krastavce. Naliti sa litar do litar i po vode i staviti kocku za supu, lovorov list, beli luk i papričice po želji. Po želji dodati i tečnost u kome su bili krastavci. Kuvati oko 20 minuta.

Veoma važno je da se soljanka pripremi par sati ranije, a optimalno je uveče. Poslužiti je sa kašičicom kisele pavlake. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.