· · Komentari: 0
ishrana

Ako želite da smršate, NE MORATE se odreći SLATKIŠA i TESTENINE, ako ih jedete u ovo DOBA DANA

Dobra vest za sve one koji žele da se oslobode viška kilograma, a ne mogu da se odreknu peciva, testenine i sladoleda.

1603375325_Depositphotos_17650267_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Svaka dijeta podrazumeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljenih hidrata i masnoća koji najviše debljaju.

Dobra vest je da postoji situacija u kojoj smete prevariti dijetu, a da ne požalite, odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja.

Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME

Ugljenih hidrata i masnoća, poput peciva, bele testenine, sladoleda i maslaca, ne morate se u potpunosti odreći ako ste na dijeti. Naime, postoji određeno vreme u toku dana kada se smete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne utiče na mršavljenje. Samo pripazite na to da ne "zgrešite" svaki dan.

Naime, najbolje vreme da jedete ovu hranu jeste tokom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 časova ujutru. Na taj način organizam ima dovoljno vremena da tokom dana potroši sve unesene kalorije.

Ako želite da smršate, dobro je da obroke jedete u određeno doba dana.

Najbolje vreme da jedete ovu hranu jeste tokom doručka.

Doručak bi trebalo da uvek jedete najkasnije sat vremena nakon buđenja, ručak otprilike četiri i po sata posle, a nekoliko sati nakon toga večeru.

Pročitajte još: Dijeta za ŽENE STARIJE od 35 godina: 35 GRAMA ovih namirnica i 3,5 kilograma manje svake nedelje

Ako pravite prevelike pauze između obroka, bićete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično.

Pazite i da večeru uvek jedete najmanje tri sata pre odlaska na spavanje, kako u krevet ne biste išli sa želucem punim nesvarene hrane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.