Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Jedan od najlepših cvetova krije neverovatnu SIMBOLIKU

Ovaj cvet ima bogato simolično značenje.

1605521861_daisy-3381320_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Cvet gerbera ima bogato simbolično značenje. Svojim veselim bojama budi pozitivne emocije i biće odličan podsetnik za prevazilaženje melanholije i tuge koje trenutno doživljavate. Zato što njegove latice ostaju otvorene i tokom noći simboliše i prijateljstvo, nevinost, snagu i veličinu i zato se najčešće poklanja prijateljima.

Cvet gerbera simboliše sreću i radost. On će uneti sunčevu svetlost i toplinu u dom bez obzira koliko mračno izgledao dan, prenosi sajt artnit.net

Pročitajte još: Šta sve LJILJAN može da uradi za vaš dom: Poželećete i vi

Uglavnom se povezuje za tužnim događajima i asocira na skromnost

Simbol gerbera povezan je sa lepotom, čistotom i nevinošću. Pošto je i simbol dece i majčinstva biće savršen poklon za ženu koja je upravo dobila decu ili ih očekuje.

Poklanja se pravim prijateljima!

Gerber može biti u različitim bojama. Žuti gerber simboliše veselje, crveni gerber buđenje strasti i energije, ružičasti gerber deluje umirujuće, narandžasti predstavlja simbol života i zdravlja, a beli gerber smiruje um.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Oduševite se kada ga dobijete, a onda se osuši! Evo kako da CVEĆE u vazi ostane dugo sveže

Ovo cve će ne bi trebalo darovati nekome koga volite ili za Dan zaljubljenih, jer će sigurno poslati poruku da nešto skrivate od osobe koju volite

Pročitajte još: Naterajte BOŽIĆNU ZVEZDU da cveta za praznike, a način je malo SUROV

Raznolikost u bojama i vrstama čini gerber zanimljivim cvetom i poklanja se za rođendane, slavlja. Cvet gerbera je takođe simbol obmane, a darivanje ovog cveća može simbolizovati da nešto krijete od nekoga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas