Oglas
· · Komentari: 0
VLAGA

PET NAČINA ZA SPAS: Ovako se možete rešiti problema sa vlagom u kući

Problem treba rešavati u samom početku.

1607092075_Depositphotos_130733946_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Vlaga i buđ su opasni za zdravlje, izazivaju različite vrste alergija, neugodnog su mirisa... Problem treba rešavati u samom početku, a prvi znak je zamagljivanje prozora. A sa ovih pet načina možete trajno rešiti ovaj problem.

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kaščice ulja čajevca. Dobro protresite i poprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mesto naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt semenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Pročitajte još: Nekoliko MALIH TRIKOVA da vaš dom lepo miriše

Alkoholno sirće

On eliminiše oko 90 posto buđi i vlage. Sirće naspite u bocu s raspršivačem i poprskajte na ugrožena mesta. Ostavite neko vreme da "odradi" posao. S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osetljive na mirise.

Pročitajte još: Napravite sami tablete za mašinu za pranje sudova

Hidrogen peroksid

Foto: Depozit

Pomoći će vam protiv vlage i buđi. Potreban vam je troprocentni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid sipajte u bocu, poprskajte na vlažna i problematična mesta, ostavite da deluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomešati sa sirćetom ili vodom.

Pročitajte još: Najjeftiniji i najlakši način da veš mašina zablista: Potrebna su samo DVA DOMAĆA SASTOJKA

Semenke grejpa

U bocu s raspršivačem sipajte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost poprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas