Oglas
· · Komentari: 0
KONDICIJA

Samo jedna NAVIKA produžava život i SPREČAVA RAK

Žena koja redovno vežba za 33 odsto smanjuje rizik od smrti zbog raka dojke, a muškarac u dobroj fizičkoj formi za 32 odsto otklanja mogućnost da prerano umre - pokazuju istraživanja.

1604398841_Depositphotos_10605144_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Vežbajte, jer ćete  imati lepo telo i biti zdravi!

Studija naučnika sa Univerziteta Južna Karolina se bavila pripadnicama nežnijeg pola, kada su stručnjaci otkrili koliko su zapravo dame u odličnoj kondiciji u prednosti u odnosu na one koje ne praktikuju vežbe.

Pročitajte još: Savladajte STEPENASTE SKLEKOVE i aktivirajte MIŠIĆE

NJihovo istraživanje je pokazalo da žene u top-formi imaju i do 50 odsto manji rizik da obole od zloćudnog tumora na dojci.

Dame koje vežbaju su u ogromnoj prednosti.

Preporuka struke je da zato svakog dana devojke i starije gospođe izdvoje za pola sata šetnje, koja će ih podići na nivo umerene fizičke spremnosti. Ukoliko svakog dana isto toliko potroše na trening, uspeće da dostignu visok stepen kondicije.

Naučnici sa švedskog univerziteta u Upsali su se bavili muškarcima i zaključili da oni koji treniraju imaju daleko veće šanse da dožive lepu starost.

Pročitajte još: Šta je tačno KARDIO TRENING i koje su PREDNOSTI: Fitnes stručnjaci daju odgovor

Stručnjaci navode da je muškarcima  iz zdravstvenih razloga dovoljno da provedu tri sata nedeljno baveći se sportom ili zahtevnijim radom u bašti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas