Oglas
· · Komentari: 0
nega

Tri koraka do savršenog tena: Jednostavno je i možete uraditi kod kuće

Nekoliko prilično neobičnih trikova najveći šminkeri redovno koriste kako bi pripremili kožu slavnih dama za posebne događaje.

1616172997_Depositphotos_173511946_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Koji su to trikovi, šta tačno poznati rade sa svojom kožom, i kako najbolje postići sjaj i hidrataciju kože, otkrivamo vam u nastavku teksta.

Masaža lica

Masaža lica možda nije ništa novo za dobrobit kože, ali postoji jedna specifična tehnika koja daje brze rezultate: Gankin masaža. Tehnika inspirisana od strane šminkera japanske filmske industrije i podrazumeva pritiskanje ili pak štipkanje kože kako bi se tonirali svi mišići lica pre odlaska na set.

Pročitajte još: Koliko dugo možemo da odlažemo šišanje kose? Ovo je idealno vreme za odlazak kod frizera

Stručnjaci ovu tehniku još nazivaju i "vežbama za lice". Gankin masaža oslobađa napetost i ukočenost lica, podstiče cirkulaciju krvi, daje čvrstinu licu, više definicije u donjoj polovini lica i prirodni sjaj kože.

Topla kupka
Ovo je možda najveće iznenađenje kada su ovi trikovi u pitanju. Možda zvuči kao opuštanje pre sređivanja, ali stilisti poznatih toplu kupku pripremaju slavim osobama nakon šminkanja, jer se na taj način postiže svež izgled. Da, izgleda da topla kupka od nekoliko minuta čini čuda za kožu i izgled.

Ova masaža je odlična pre stavljanja šminke i za nju je dovoljno svega par minuta.

Kocke leda

Ovaj trik, ne samo da je dostupan i besplatan, već je veoma omiljen među šminkerima poznatih. Oni pribegavaju kockama leda kada je potrebno brzo povratiti svežinu i čvrstinu kože, najčešće nakon burnih noći ili usled jet-lega.

Poznati odlaze korak dalje kada je ovaj trik u pitanju, sa ice therapy - masažom kockicama leda. Za ovu masažu sve što je potrebno je peškir ili pamučna tkanina u koju je potrebno uviti kockice leda, i masirati od vratnog dela, sa laganim pritiskom na kožu, te nastavljati masažu ka gore.

Pročitajte još: ŠAG FRIZURA polako osvaja svet: Sedamdesete se vraćaju (FOTO)

Kocke leda sa zelenim čajem su odlične za natečene oči, kockice leda infuzije peršuna za kožu s pigmentom, kockice leda infuzije ruže pomoći će da se smiri upala, dok kocke leda sa krastavacem pomažu da se zaceli i hidrira suva koža.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas