Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Trpezarija je nestala! Dizajneri kažu da se sto sada nalazi u OVOJ prostoriji

Odvajkada, trpezarija je mesto porodičnog okupljanja, prostor u kom jedemo zajedno, uz razgovor i razmenu misli, iz dana u dan.

1620985254_Depositphotos_39290259_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kako se sve(t) užurbalo, tako je i vremena za zajednička okupljanja sve manje, jer se svi članovi porodice ne vraćaju sa posla, iz škole ili vrtića u isto vreme, večno jureći za novim obavezama.

Pročitajte još: Pogledajte STO koji u nekoliko sekundi postaje POLICA: Savršen višenamenski komad nameštaja za mali stan! (VIDEO)

Samim tim, i trpezarija se sve češće približava kuhinji, toliko da je nekada i spojena sa njom, što omogućava dobijanje na vremenu, jer možemo da razgovaramo i sa onim ko nam priprema hranu. Međutim, pristalice klasične trpezarije, kao odvojene prostorne celine u stanu, ne moraju da brinu - ona je ipak ostala zastupljena i u vizijama današnjih dizajnera enterijera.

Nema tepiha
Primetno je i da se sve manje tepiha nalazi u trpezarijama. Mahom su na podu parket, brodski pod ili velike pločice, a ako tepih i postoji, pokriva samo prostor za ručavanje, odnosno ne ide od zida do zida.
Trpezarija je sada spojena sa kuhinjom.

Svetao prostor, uz prodor mnogo prirodnog svetla, kao i bela boja, glavni su pečat modernih trpezarija. Sto se najčešće postavlja tik do prozora, a vrlo retko u centralni deo sobe, kao što je ranije bio slučaj.

Pročitajte još: Uštedite prostor u kuhinji uz ovaj TRIK i zauvek se otarasite sušilice za sudove! (VIDEO)

Što više prozora u blizini, to bolje, a uveče se sto osvetljava visećim lusterima koji se nalaze tačno iznad njega.

Foto: Depozit

Dizajn lustera može umnogome da dopuni, ali i promeni stil čitave trpezarije, zato što se kitnjasti, barokni, odlično uklapaju i uz stilski i uz moderan nameštaj, dok haj-tek rasveta nalik aspiratoru ili metalnim kuglama ne odudara od stolova i stolica rađenih u elegantnom, starinskom stilu.

Cveće?
Sve prisutnije je i sveže cveće u vazi, koje oplemenjuje i najminimalističkiji stil, strogih formi, a isti efekat se postiže nameštajem u boji drveta.

Stolovi mogu biti okrugli ili pravougaonog oblika. Mnogo je kombinacija boja, ali izdvaja se ona u kojoj su stolice kraljevski plave, sa belim elementima, a sto bordo, dok je jedan od zidova iste nijanse kao nameštaj za sedenje. Uglavnom, stolice i stolovi imaju bar jednu zajedničku boju koja ih vezuje, pa makar se ona nalazila samo na nogarima i ivici astala.

Pročitajte još: Kreativno rešenje koje može da iskopira svako: Kako da u JEDNOJ dečijoj sobi napravite mesta za DVA deteta! (FOTO)

Uobičajeno je da dok ručamo, svi sedimo na stolicama oko stola, međutim, veoma zanimljivo a i funkcionalno rešenje je da trpezariju čini dvosed, u okviru komode (ugrađen između fioka), prekoputa kog se nalazi sto sa dve stolice. Ako se odlučite za ovo rešenje, veoma je važno da stolice i sedalni deo dvoseda budu u istom nivou, da ne bi neka od “strana” imala teži pristup jelu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas