Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

Iako mršavite, ne znači da je DIJETA USPEŠNA: Ukoliko osećate ČETIRI SIMPTOMA nešto radite POGREŠNO

Niže brojke na vagi i manji obim struka ili bedara nisu najvažniji pokazatelji uspešnosti dijete koje se pridržavate. Glavni znak da dijeta funkcioniše je ono kako se fizički osećate.

1601282537_Depositphotos_39186141_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ako ste previše opsednuti mršavljenjem i držite dijetu koja vam ne odgovara, vaše telo će patiti i može doći do naglih promena raspoloženja, niskog nivoa energije, problema s probavom i oslabljenog imuniteta.

Dijeta i hronični umor

Ako se budite iscrpljeni nakon višesatnog sna, a tokom dana jedva držite oči otvorene, trebalo bi da obratite pažnju na ishranu, ali i na stil života. Obratite pažnju na kvalitet sna, kao i dovoljnu količinu spavanja, a obroke bazirajte na namirnicama koje su zdrave i koje će vaš organizam snabdeti energijom.

Pročitajte još: E, ovo nam je SVIMA TREBALO! Ovo je hrana koja OBUZDAVA APETIT

Dijeta i problemi s probavom

U slučaju da ste počeli da se pridržavate nove dijete i primetili da ne idete dovoljno često u toalet, to je znak da ne unosite dovoljne količine hrane ili pak da ne unosite odgovarajuće namirnice. Najčešće je reč o nedovoljnom unosu vlakana.

Ako vam se stalno jede nešto slano, verovatno vam nedostaju minerali u organizmu.

Dijeta i bolesti

Ako se konstantno borite sa zapušenim nosom, glavoboljom, zamorom ili upalom grla, verovatno jedete nešto što utiče na vaš imunitet.

Dijeta i žudnja za određenim namirnicama

Žudnja je način na koje telo pokušava da vam kaže da vam nedostaju određene hranljive stvari. Na primer, ako vam se stalno jede nešto slano, verovatno vam nedostaju minerali u organizmu.

Pročitajte još: Da li ste čuli za JAPANSKU VODU? Možete je napraviti kod kuće, a ovo su njene PREDNOSTI

Posezanje za slanim namirnicama takođe je način na koji telo pokušava da se nosi sa stresom. Ako vam se jede slatko, možda vam je potrebno više proteina. Takođe, pojačana potreba za slatkišima odnosno šećerom može da bude znak da su vašem organizmu potrebni ugljeni hidrati kao energija za mozak i telo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas