Oglas
· · Komentari: 0

TRIK NUTRICIONISTE ZA KAŠU KOJA BI MOGLA DA UBRZA METABOLIZAM : Sve što vam je potrebno je 1 jeftin sastojak

Godinama sam muku mučila sa sporim metabolizmom, a onda sam čula za jedan trik i preporodila se

1713250381_shutterstock_2291990727.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Spor metabolizam, problem sa varenjem hrane i neredovan odlazak u toalet je nešto što me godinama mučilo. Trik koji mi je pomogao u roku od par meseci je toliko jednostavan, pristupačan i ukusan, da morate da čujete za to.

Naime, suprug je od nutricioniste dobio savet da umesto večere svako veče pojede lan koji će prethodno potopiti u malo vode.

Pošto to nije bilo ništa komplikovano, ni zahtevno, odlučila sam da isprobam i to, mada nisam imala velika očekivanja.

Postupak: Kašičicu lana (celo zrno) potopiti u malo vode. Uveče pojesti lan i popiti vodu u kojoj je stajao. Poenata je da svako zrno lana skrckate zubima.

Promene su bile vidljive već nakon treće večeri. Ujutru bih bez problema išla u toalet, a pri tome sam se osećala fenomenalno.

Šta sve sadrži seme lana?

Vlakna, omega 3 masne kiseline, vitamin E, vitamin D, magnezijum, selen i cink su značajne komponente lanenog semena, ali su za njegovu delotvornost najbitniji lignini kao njegovi glavni sastojci.

Redovno konzumiranje lanenog semena je pogodno kod osoba koje se bave sportskim aktivnostima jer se njegovim konzumiranjem smanjuje upala mišića. Zahvaljujući pozitivnom dejstvu vlakana na digestivni trakt, laneno seme reguliše crevnu floru koju ujedno i obnavlja, eliminišući toksine iz organizma i poboljšavajući probavu.

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas