· · Komentari: 0
Optike Vorteks

VIP garancija za svaki proizveden primerak (FOTO)

Za sportske strelce na srednjim i velikim daljinama, optički nišan predstavlja esencijalni deo opreme, podjednako važan kao i oružje koje koriste

1611322463_vortex.jpg
vortex - foto: "Vortex Optic"

Možete imati vrhunsko oružje sa nenadmašnim tehničkim karakteristikama ali bez odgovarajućeg nišana, na strelištu ste ozbiljno ograničeni, jer ne možeš da pogodiš ono što ne vidiš. 

Pročitajte još: Od SUMRAKA do SVITANJA birajte ovaj NIŠAN

“Vorteks Optik” je osnovan 2002. godine u Barneveldu Vinskonsin. Počeo je kao mala porodična firma za kampersku opremu, ali sa čvrstom odlukom da korisnicima pruže maksimum kvaliteta tokom čitavog životnog veka njihovih proizvoda.  

Čvrsta, precizna optika Vorteks, foto: Dragan Šaponjić

To je jasno vidljivo u njihovoj “VIP garanciji” gde proizvođač preuzima potpunu odgovornst za funkcionalnost svakog primerka, bez obzira na vrstu problema. Ni mnogo starije i čuvenije kompanije nemaju ovakav odnos prema korisnicima i sopstvenim proizvodima.  

Za kratko vreme postali su omeljini brend mnogih strelaca u long range zajednici. Osnovni razlog su povoljne cene. To ni u kom slučaju ne znači da su njihove optike jeftine i skromnog kvaliteta. Jednostavno, nude više opcija i bolje karakteristike od drugih proizvođača u istom cenovnom rangu. 

Optike dobrih karakteristika, foto: Dragan Šaponjić

Šta to konkretno znači? Sočiva, kao osnovni optički element su dobar primer za ilustraciju. Nekoliko vrsta stakla, kvalitetno brušenje i korišćenje multi coating zaštitnih slojeva pruža odličnu sliku, dobar kontrast i više nego zadovoljavajuće očuvan spektar boja.  

Tubus je čvrst, izrađen od jednog komada hi-tec aluminijumske legure T6, a sve mehaničke komponente, poput tureta i mehanizma končanice, pažljivo su uklopljene.  

Tubus je izrađen od jednog komada aluminijumske legure T6, foto: Dragan Šaponjić 

Podešavanje paralakse, izbor tipa končanice i fokalnog plana nudi strelcima širok izbor kako bi zadovoljili njihove specifične potrebe i dobar odnos između budžeta i raspoloživih performansi.  

Pročitajte još: Američki specijalci izabrali optički nišan – cena “prava sitnica”

Optika sa končanicom, foto: Dragan Šaponjić

U proteklih nekoliko godina bio sam u prilici da isprobam nekoliko optičkih nišana ove kompanije i nijednom nisam bio razočaran – naprotiv. 

Dragan Šaponjić  

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.