· · Komentari: 0
Noževi Giant Mouse

DžINOVSKI MIŠ u džepu (FOTO)

Danski nožari Anso i Voks zahtevaju (i uspevaju u tome) visok nivo kvaliteta u izradi njihovih noževa uz konkurentnu cenu, opstajući na prezasićenom tržištu

1616586668_Giant.jpg
Giant - foto: "Giant Mouse"

Jens Anso i Jesper Voks Voksnaes svetski su poznati dizajneri sečiva, odrasli u ruralnom delu Danske, uz obalu Severnog mora, provodeći slobodno vreme u pecanju u fjordovima, jedrenju i loveći u šumama evropskog severa, tako da su počeli da dizajnirju praktična sečiva za sebe i svoje prjatelje. 

Pročitajte još: Za trendisetere i sportiste (FOTO)

Specijalna verzija noža GMF-1, foto: "Giant Mouse"

Kada su 2016. godine osnovali kompaniju "Giant Mouse", nastavili su da dizajniraju praktične i izdržljive noževe. Oni fizički ne proizvode noževe, ali biraju materijale, nadziru proces proizvodnje i jedino oni rade testiranja i odlučuju o eventualnim izmenama dizajna. 

Svaki model noža koji izlazi iz njihovih pogona izrađuje se u samo 400 primeraka, nakon čega se proizvodnja tog modela obustavlja.  Da bi se dobilo na ekskluzivnosti 300 primeraka su bazni modeli, a preostalih 100 rade se kao specijalne verzije. Tako kolekcionari i i ljubitelji mogu da dođu do posebnih komada - ako ih kupe na vreme. Takav stav utiče na potražnju, pa "Giant Mouse" jako dobro posluje. Cene su na prihvatljivom nivou, a dve nedelje pre Božića nude praznični popust od 20 procenata. 

Najpopularniji model fiksnih noževa Giant Mouse, foto: "Giant Mouse"

U ponudi fiksnih noževa najpopularniji model je svakako GMF-1. Kompaktan, integralni nož sa oborenim vrhom i sečivom dugim skromnih 66 mm, sposoban da obavi jako zahtevne poslove iako je težak samo 54 grama. Futrola je idealna za džep i diskretno nošenje, pa je GMF-1 dobrodošla alternativa za klasičan folder. Nož se izrađuje u pogonima "Lionsteel" po najvišim industrijskim standardima, a tu je i naknadna kontrola koju vrše Vox i Anso. Cena je, u zavisnosti od finiša, od 100 do 110 evra. 

ACE Biblio je preklopna verzija fiksnog noža GMF-1, foto: "Giant Mouse"

ACE Biblio zamišljen je kao univerzalni folder, a u suštini je preklopna verzija fiksnog noža GMF-1. Sečivo je izrađeno od novog, 3 mm debelog "super čelika" M-390 i dugo je 74 mm. Ima veliku širinu, ravno brušenje i odlično se ponaša u obradi svih vrsta materijala. Drška duga 100 mm ima udobno zaobljene ivice i izrađena je od titanijumske legure. Finiširanje može biti u različitim bojama, mat peskareno ili PVD premaz. Cena se kreće oko 230 evra, izuzev za verziju sa drškom od mikarte koja košta 150 evra. Veoma uspešan spoj tehnologije i dizajna. 

Pročitajte još: “Svemirska” tehnologija za boravak u prirodi (FOTO)

Uspešan spoj tehnologije i dizajna, foto: "Giant Mouse"

Ukoliko ste u prilici da nabavite neki od Giant Mouse modela - ne oklevajte. To su izvrsno izrađene i inteligentno osmišljene alatke za višegodišnje svakodnevno korišćenje u najzahtevnijim uslovima. Ništa glamurozno ili upadljivo, ali funkcionalno i pouzdano. Baš kako bi i trebalo da bude. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.