· · Komentari: 0
Ekskluzivno

Dracon od pola miliona evra (FOTO)

Puške Fanzoj rade se pojedinačno, ručno po posebnim zahtevima kupca i nema ga u izlozima lovačkih prodavnica

1626435912_dracon.jpg
dracon - foto: Vlada Mitrović

Puškarska radionica "Johan Fanzoj" iz Ferlaha od 1790. godine proizvodi oružje. Devetu generaciju Fanzojevih čine Danijela i Patrik, koji uz oca Johana, izrađuju, po nama, najlepše puške od osnivanja firme, uprkos činjenici da je na kraju 19. i početkom 20. veka Johan Fanzoj VI pravio puške za cara Franca Jozefa i sa njim lovio po austrijskim planinama. 

Danijela Fanzoj dizajnirala je karabin Dracon, foto: Vlada Mitrović

Pročitajte još: Adrenalinski izazov - u lov na afričkog bivola puškom skromne kinetičke energije

Već skoro dve decenije srdačni susreti iz godine u godinu na nirnberškom sajmu IWA, sa domaćinima štanda "Fanzoj", prelepom zelenookom Danijelom, njenim bratom Patrikom i njihovim uvaženim ocem Johanom, doprineli su da se neometano divimo umetnički izrađenim lovačkim puškama Fanzoj. 

Umetnički nadahnuta Danijela osmislila јe novi Fanzoj obrtno-čepni karabini, konstrukcije Mauser M98, kalibra .300 Win. Mag, koji simbolčki predstavlja putovanje u svet zmajeva. Ova vredna i pametan mlada žena osmislila je da su ovu pušku osvojila četiri zmaja: zemaljski zmaj, vazdušni, vodeni i vatreni zmaj.

Oružje prinčeva i predsednika
Kroz istoriju Fanzoj puške rađene su za mnoge svetske vladare (Josip Broz je lovio njihovim modelom), a ta praksa nastavlja se i danas. Puška Amurski tigar pravljena je za predsednika Vladimira Putina, ali i puške za šeika Muhameda Bin Zajeda, predsednika Ilhama Alijeva...

Dugi vodeni zmijoliki zmaj se obmotao oko cevi ove puške, na glavi mu je prednji nišan, a iz zmajevih usta izleće zrno .300 Winchester Magnum - vatra!  

Gornji deo puške “osvojio” je strašni vazdušni zmaj, foto: Vlada Mitrović

Dracon je pronašao svoju novu dimenziju u kategoriji Guns & Art (oružje i umetnost), u koju se svrstava svo vrhusko oružje. Puška je rađena pune tri godine, a cena joj je fantastičnih 500.000 evra! Da, nije greška i dobro ste pročitali - pola miliona evra! 

Pročitajte još: Sačmarica ili lovački karabin? Koliko lovaca uviđa da su im potrebne samo dve puške

Ceo tekst možete da pročitate u novom, julskom “Kalibru” broj 297 

Puške "Fanzoj" predstavljaju investiciono ulaganje u materijalni proizvod, čija vrednost stalno raste. Najjeftinija je 35.000 evra, dok najskuplja ide i do pola miliona! Zasad. 

Vlada Mitrović 

Pratite nas na FEJSBUKU i INSTAGRAMU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.