Oglas
· · Komentari: 0
RUSKA MEDICINA

Vreme je za SANDALE! Ali, tek kada se rešite GLJIVICA na noktima uz ovih pet LEKOVITIH PREPARATA

Gljivice na noktima su problem koji se dugo leči i može izazvati trajna oštećenja nokta

1621183049_Depositphotos_431143908_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Problemi sa gljivicama na noktima postali su svakodnevica velikom broju ljudi, koji dnevno provedu više sati u zatvorenoj obući ili njihovi prsti trpe neprestan pritisak. Sa druge strane, gljivice su oboljenje koje se jako dugo leči i ne možemo ih se tako lako rešiti.

Pročitajte još: Pola sata dnevno za 6 prolećnih vežbi i eto SAVRŠENOG tela do leta

Donosimo vam tri prirodne biljke koje će rešiti i najupornije gljivice na noktima.

List masline

List masline predstavlja prirodan lek protiv gljivica na noktima, pored toga što se u narodnoj medicine koristi i za lečenje gripa, tuberkuloze, meningitisa, herpes i mnogih drugih bolesti. Ekstrat lista masline ima takvo dejstvo da na organizam deluje bolje od antibiotika.

Pažljivom upotrebom, borna kiselina deluje protiv gljivica na noktima i protiv atletskog stopala...

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Kada je u pitanju lečenje gljivica na noktima, list masline i tu ima efekta. Možete naneti nekoliko listova masline na inficirane nokte, ostaviti da deluje oko 30 minuta i isprati  vodom. Čaj od listova masline poboljšava imunitet, a priprema se tako što se na 200 mililitara vruće vode stavi do dve kašičice sušenog lista ove biljke. Kuvati 15 minuta, procediti i piti do 3 šolje ovog čaja u toku dana.

Kurkuma
Biljka kurkuma sadrži kurkumin koji se bori protiv čak 23 vrste gljivica, a dokazana su njena antiseptička i antifugalna dejstva. Nabavite sirovi koren kurkume, izgnječiti ga i naneti sok koji se dobije gnječenjem korena biljke na inficirane nokte. Ostaviti da stoji 2 sata i isprati. Ponavljajte dva puta dnevno ovaj metod lečenja

Kantarion

Ova biljka priznata je kao prirodni saveznik u borbi protiv grčeva, oboljenja bubrega, jetre, mokraćne bešike, a pomaže i u lečenju depresije. Sadrži etarska ulja, tanin, vitamin C, deluje antibakterijski i antigljivično. U lečenju gljivica na noktima uspešno se pokazao prirodni melem napravljen od kantariona.

Pročitajte još: Nada za UNAKAŽENA LICA vojnika - Maske Ane Kolman Lad! (FOTO/VIDEO)

Za pripremu melema potrebno je dobro izmešati 1 supenu kašiku kantarionovog ulja, 1 supenu kašiku belog brašna i 1 kašičicu šećera u prahu. Ovim melemom namazati oboleli prst i umotati u gazu tokom noći. Ovaj postupak ponavljati tri noći zaredom.

Borna kiselina

Borna kiselina ima primenu kako u domaćinstvu, tako i u lečenju različitih oboljenja. Boraks je beli kristalni prah, so borne kiseline, a lako se rastvara u vodi. Morate biti oprezni prilikom njegove upotrebe, jer se koristi i kao insekticid, ali njegova pažljiva upotreba deluje protiv gljivica na noktima i protiv atletskog stopala. Možete koristiti 3% rastvor acidi borici i nanositi na inficirano područje.

Pročitajte još: Valentina je RODILA 69-oro DECE, bila je trudna čak 18 godina! Ali to nije sprečilo njenog supruga da uradi GROZNU STVAR (FOTO)

Propolis

Prirodni propolis važi za jedan od najjačih prirodnih lekova. Potrebno je da napravite 20 procentni rastvor propolisa, nanesite ga na vatu i stavite na oboleli nokat da stoji nekoliko minuta. Ponavljajte ovaj postupak svako veče, do izlečenja.  Jedan komad propolisa dugo traje i ne gubi svoja svojstva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas