· · Komentari: 0

Koliko često perete PROSTIRKU ZA KUPATILO? Evo koliko često bi to trebalo raditi prema mišljenju STRUČNJAKA

Odgovor stručnjaka bi vas mogao iznenaditi

1675938899_shutterstock_2082753007.jpg
Foto: Shutterstock

Kada izađete iz kade ili tuš kabine, verovatno stanete na prostirku od meke tkanine.

Da li ste se ikada zapitali koliko često bi trebalo da perete prostirku koja svakodnevno dolazi u kontakt sa vašim mokrim stopalima? I koliko je zaista često vi i perete?

Odgovor bi mogao da vas iznenadi.

Prema rečima stručnjaka za čišćenje Vorena Klinloka, pranje vaše prostirke za kupanje jednom nedeljno nije dovoljno.

On ističe da bi trebalo da ih perete nekoliko puta nedeljno kako biste uklonile sve bakterije i sprečili pojavu buđi.

- Kao stručnjak za kupatilo, savetujem vam da perete svoje prostirke za kupatilo jednom ili dva puta nedeljno kako biste ih zaštitili od bakterija što je više moguće - kaže on.

On takođe preporučuje i da koristite razblaženi rastvor alkoholnog sirćeta kako biste zaista uklonili svu prljavštinu.

Ipak, on upozorava da čak i čišćenje dva puta nedeljno nije uvek dovoljno da se oslobodite nakupljene prljavštine.

Uz to, Voren dodaje da prostirke za kupatilo treba da zamenite svake godine.

- Ako je njihova česta zamena preveliki trošak, razmislite o kupovini drvene prostirke za kupanje koja će trajati mnogo duže, neće sadržati toliko bakterija i stoga ne treba da se čisti toliko često - kaže on.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.