· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

Време је за САНДАЛЕ! Али, тек када се решите ГЉИВИЦА на ноктима уз ових пет ЛЕКОВИТИХ ПРЕПАРАТА

Гљивице на ноктима су проблем који се дуго лечи и може изазвати трајна оштећења нокта

1621183049_Depositphotos_431143908_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Проблеми са гљивицама на ноктима постали су свакодневица великом броју људи, који дневно проведу више сати у затвореној обући или њихови прсти трпе непрестан притисак. Са друге стране, гљивице су обољење које се јако дуго лечи и не можемо их се тако лако решити.

Прочитајте још: Пола сата дневно за 6 пролећних вежби и ето САВРШЕНОГ тела до лета

Доносимо вам три природне биљке које ће решити и најупорније гљивице на ноктима.

Лист маслине

Лист маслине представља природан лек против гљивица на ноктима, поред тога што се у народној медицине користи и за лечење грипа, туберкулозе, менингитиса, херпес и многих других болести. Екстрат листа маслине има такво дејство да на организам делује боље од антибиотика.

Пажљивом употребом, борна киселина делује против гљивица на ноктима и против атлетског стопала...

Прочитајте још: Да ли сте знали да жене које вежбају боље зарађују?

Када је у питању лечење гљивица на ноктима, лист маслине и ту има ефекта. Можете нанети неколико листова маслине на инфициране нокте, оставити да делује око 30 минута и испрати  водом. Чај од листова маслине побољшава имунитет, а припрема се тако што се на 200 милилитара вруће воде стави до две кашичице сушеног листа ове биљке. Кувати 15 минута, процедити и пити до 3 шоље овог чаја у току дана.

Куркума
Биљка куркума садржи куркумин који се бори против чак 23 врсте гљивица, а доказана су њена антисептичка и антифугална дејства. Набавите сирови корен куркуме, изгњечити га и нанети сок који се добије гњечењем корена биљке на инфициране нокте. Оставити да стоји 2 сата и испрати. Понављајте два пута дневно овај метод лечења

Кантарион

Ова биљка призната је као природни савезник у борби против грчева, обољења бубрега, јетре, мокраћне бешике, а помаже и у лечењу депресије. Садржи етарска уља, танин, витамин Ц, делује антибактеријски и антигљивично. У лечењу гљивица на ноктима успешно се показао природни мелем направљен од кантариона.

Прочитајте још: Нада за УНАКАЖЕНА ЛИЦА војника - Маске Ане Колман Лад! (ФОТО/ВИДЕО)

За припрему мелема потребно је добро измешати 1 супену кашику кантарионовог уља, 1 супену кашику белог брашна и 1 кашичицу шећера у праху. Овим мелемом намазати оболели прст и умотати у газу током ноћи. Овај поступак понављати три ноћи заредом.

Борна киселина

Борна киселина има примену како у домаћинству, тако и у лечењу различитих обољења. Боракс је бели кристални прах, со борне киселине, а лако се раствара у води. Морате бити опрезни приликом његове употребе, јер се користи и као инсектицид, али његова пажљива употреба делује против гљивица на ноктима и против атлетског стопала. Можете користити 3% раствор ациди борици и наносити на инфицирано подручје.

Прочитајте још: Валентина је РОДИЛА 69-оро ДЕЦЕ, била је трудна чак 18 година! Али то није спречило њеног супруга да уради ГРОЗНУ СТВАР (ФОТО)

Прополис

Природни прополис важи за један од најјачих природних лекова. Потребно је да направите 20 процентни раствор прополиса, нанесите га на вату и ставите на оболели нокат да стоји неколико минута. Понављајте овај поступак свако вече, до излечења.  Један комад прополиса дуго траје и не губи своја својства.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.