· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Žene, evo rešenja za uporni hronični problem: Priroda ima lek i za BELO PRANJE!

Ovaj zdravstveni problem stvara neprijatan osećaj, ali ukoliko se ne leči na vreme može izazvati trajne posledice

1606950268_bol.png
Foto: Pixabay

Upala vaginalne sluznice ili belo pranje ispoljava se u vidu gustog iscetka beložućkaste boje i neugodnog mirisa, koji je najčešće praćen svrabom, a posledica je upale materice, virusnih i gljivičnih oboljenja, stresa, pa čak i delovanja nekih lekova.

Ukoliko laboratorijske analize ne ukažu na prisustvo patogenih bakterija u iscetku, problem se može rešiti pojačanim higijenskim merama i preparatima od lekovitog bilja

Pročitajte još: Ovom vežbom za trbušnjake dobićete željene rezultate za kratko vreme (VIDEO)

Pojačan vaginalni sekret ponekad se javlja i usled mehaničke iritacije, nošenja uskih pantalona ili sintetičkog donjeg veša ili zbog loše cirkulacije. Ukoliko laboratorijske analize ne ukažu na prisustvo patogenih bakterija u iscetku, problem se može rešiti pojačanim higijenskim merama i preparatima od lekovitog bilja.

Pročitajte još: OPREZ! Ovo su ZNACI da ste odabrali pogrešnu dijetu

Problem zaraza ili napada gljivica može se lečiti čajem od lista bršljana i hrastove kore. Čaj se priprema tako da po tri kašike bršljanovog lista i hrastove kore, te po jednu kašiku preslice i lista breze, zajedno sa dve kašike kamilice kuvamo pet minuta u jednoj litru vode. Čaj se pije dva puta na dan po jednu manju šolju, a istim čajem je potrebno ispirati područje infekcije. 

Pročitajte još: Kako da se jednostavnim vežbama REŠITE PODBRADKA ( VIDEO)

Za rešenje ovog problema možete pomešati dve kašike sitno iseckane žalfije, kašiku cveta belog sleza, kašiku lista koprive, po kašiku lista kupine, cveta zove, lista i cveta hajdučke trave, lista i cveta kantariona, kamilice i vrbove kore. Sve se prelije sa litar ipo ključale vode i ostavi oko sat vremena da odstoji. Procedi se i pije po šolja tri puta dnevno pre jela. 

Pročitajte još: NAUČNICI TVRDE: Formula za računanje idealne STAROSNE RAZLIKE između partenera postoji

Ako ste sigurni da su gljivice uzročnici, onda vam može pomoći i kupka od nevena. Kupka se priprema tako što se u 5 litara hladne vode ubaci 100 grama nevena. Ovu mešavinu je potom potrebno ostaviti da odstoji bar 12 sati. Kupanje mora trajati bar 20 minuta. Kupke pomoću nevena upotrbljavajute najmanje 3 puta nedeljno, sve dok iscedak iz vagine ne nestane potpuno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.