Oglas
· · Komentari: 0

Bila je simbol LEPOTE, a muževi su je varali: Zbog stresa je imala nekoliko pobačaja, umrla je od opake bolesti u najgorim mukama

Rođena je u Belgiji 1929. godine, kao dete bankara i baronice, a majka joj je prenela plemićke manire

1650639197_odri.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Od smrti Odri Hepbern prošlo je skoro 28 godina, a tokom života popularnost joj je donela mnoge lepe, ali i ružne trenutke, što je nije sprečilo da do poslednjeg dana uživa u epitetu dive.

Pročitajte još: Ovaj detalj iz biografije Nikole Tesle niko nije znao (FOTO)

Kada je napunila šest godina roditelji su joj se razveli. Otac joj je bio nacistički simpatizer i zauvek je napustio porodicu. Početkom nemačke okupacije u Evropi Odri je otišla sa mamom u Norvešku gde je pohađala balet. Živela je u trošnom stanu u kom se razbolela od anemije, a tada je videla kako izgleda patnja što ju je kasnije pretvorilo u borca za ljudska prava.

- Svakodnevno su odvozili pune kamione Jevreja u logore. Trenutak koji mi je i danas u sećanju je onaj kada sam videla jednog plavokosog dečaka koji odlazi mirno u sigurnu smrt. Na sebi je imao nekoliko brojeva veći kaput i osmeh na licu. Bila sam dete koje se, posmatrajući ga, divilo drugom detetu. Zbog toga sam svoj život posvetila radu u UNICEF-u - otkrila je glumica.

Kada se rat završio sa majkom se preselila u London. Kako bi preživele, majka je radila razne poslove, bila je i čistačica i guvernanta, a to je podstaklo i Odri da privređuje. Pošto je kao glumica zarađivala tri funte više nego kao balerina, odlučila se za tu karijeru.

Na velika vrata Holivuda ušla je 1953. ulogom u filmu "Praznik u Rimu" i tada se preselila u Los Anđeles. Glumac Vilijam Holden bio je njena prva velika ljubav. Međutim, kada je saznala da se podvrgnuo vazektomiji, shvatila je da nikada neće moći da bude sa takvim čovekom.

Svog prvog supurga Mela Ferera upoznala je 1954. Pre nego što su dobili sina 1960. kada je i njihov brak počeo da se raspada, Odri je imala dva pobačaja. Jedan 1955. godine, a drugi kada je na snimanju filma "The unforgiven" pala i slomila karlicu. Lekar joj je rekao da je za to kriv stres, a tabolidi su pisali da ju je suprug psihički i fizički zlostavljao i da zbog toga ne može da iznese trudnoću.

- Strašno je kada vam kažu da vam je beba u stomaku umrla. Oba puta mi se srce slomilo - rekla je ona.

Od Ferera se razvela četrnaest godina kasnije jer je, kako se pričalo, imao ljubavnice. Godine 1969. udala se za italijanskog lekara Andrea, ali su se trinaest godina kasnije razveli jer je otkriveno da on ima nekoliko mlađih ljubavnica.

 

- Oba puta sam sačekala da mi sinovi odrastu da bih se razvela - rekla je ona.

Od 1980. godine živela je s glumcem Robertom Voldersom. Za njega se nije udala jer je prestala da veruje u brak. Početkom 1992. godine, vraćajući se iz Somalije gdje je otputovala s UNICEF-om, počela je da oseća ogromne bolove.

Pročitajte još: Kako danas izgledaju prve sedmorke u istoriji: "Lekari su me savetovali da četvoro abortiram" (FOTO/VIDEO)

Lekari su ustanovili da boluje od raka creva i pluća. Umrla je u januaru 1993. godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas