· · Komentari: 0
život

Kako danas izgledaju prve sedmorke u istoriji: "Lekari su me savetovali da četvoro abortiram" (FOTO/VIDEO)

Ova žena rodila je sedmoro dece odjednom davne 1997. godine

1650526320_roditelji.png
Foto: Youtube/Printksrin/Wonderbot

Keni Mekoj i njen suprug Bobi iz Ajove nisu se razlikovali od ostalih porodica: imali su skladni brak i jednu ćerkicu. Kako su i pre prvog deteta imali problema sa začećem, nakon nje su odlučili da probaju tretman urofolitropinom, kako bi bili sigurni da će sledećeg puta dobiti decu. U pitanju je lek za stimulisanje ovulacije u cilju povećanja šanse za oplodnju.

Nakon toga usledio je događaj koji ih je upisao u istoriju: čak sedam embriona je začeto, a Bobi i Keni su uskoro postali roditelji prve sedmorke koje su preživele!

Keni je jednom prilikom izjavila da misli da je Bog odredio njihovu sudbinu:

"Uvek ću se sećati dana kad smo saznali da ćemo imati sedmorke. Nije to bila samo radost, bilo je i mnogo sumnje i straha. Međutim, bog je odredio njihovu sudbinu."

Ona je dodala da joj je doktor savetovao da abortira četvoro, kako bi troje dece imalo šanse da prežive. Ali, Keni ga nije poslušala...

Pročitajte još: SVI SE OKREĆU ZA NJOM: "Momci vole da flertuju sa mnom, ali dožive šok kada ustanem" (FOTO)

Nije bilo lako, bilo je mnogo rizika: bebe su rođene prevremeno i bile su minijaturne. Ova hrabra mama na svet je te 1997. donela tri devojčice i četiri dečaka. Kako su lekari i upozoravali majku dvoje dece je imalo cerebralnu paralizu i gastroezofagealnu refluksnu bolest, pa su morali da budu preko cevčica. Ali nakon operacija, uspešno su prohodali.

Zahvaljujući donacijama i pomoći obezbeđene su pelene za bebe, hrana i oprema. Čak su im donirali i veliku kuću u kojoj su svi živeli!

Još lepša vest jeste da je nekoliko univerziteta ponudilo stipendiju za školovanje.. Oni su završili fakultete i danas vode živote zasebno.

Pročitajte još: "ČIKO, JE L' SAV OVAJ 'LEBAC TVOJ": Dečak iz ''Užičke republike'' danas je muž poznate glumice i scenarista najpopularnije serije


foto: Printscreen/youtube/ Wonderbot

Keni i Bobi govorili su da se osećaju usamljeno otkada su njihovi naslednici odlučili da odu na fakultete. Govorili su i da jedva čekaju da dobiju unuke.

Keni je izjavila da je najbolja odluka bila što nije poslušala savete lekara i abortirala:

Najbolja odluka koju sam u životu donela je da zadržim sve bebe.

NJihovu priču možete pogledati u videu:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.