· · Komentari: 0
SUDBINA

Operisana je više od 60 puta, imala je sve moguće bolesti, držala je samo jedna stvar: Ovako se Elizabet Tejlor borila protiv nedaća

Elizabet Tejlor bila je jedna od najvećih svetskih glumica

1628004575_elizabet-tejlor.jpg
Foto: YouTube printscreen

Kraljica "Holivuda", kako su je svi nazivali i dobitnca tri Oskara, osvajačica srca i stila, bila je prva glumica koja je dobila honorar od milion dolara.

Pročitajte još: Bio je klinički mrtav 45 minuta, a onda otkrio kako izgleda zagrobni život (VIDEO)

Iako je imala obožavaoce širom sveta i mnogo para, mučili su je ozbiljni zdravstveni problemi.

Nikada nije odustajala, uvek se borila

"Zdravlje Elizabet Tejlor je bio poseban scenario za horor film. Nakon povrede kičme, često je patila od jakih bolova u leđima, pa je morala da ide kući sa snimanja na nosilima. Deca su joj rođena carskim rezom. Bila je "majstor" upale pluća i bronhitisa, dva puta je morala da se podvrgne traheotomiji da bi mogla da diše, a jednom je čak bila i u idukovanoj komi kako bi joj spasili život.

Izvadili su joj jajnike i deo materice zbog otkrivenog tumora, a obolela je od "velikih" boginja. Bila je hedonista i nije mogla sebi uskratiti hranu, pa se celog života borila sa viškom kilograma i pratećim problemima - hipertenzijom i burzitisom, pa je morala da zameni oba zgloba kuka veštačkim. Alkohol joj je učinio hod klimavim, pa je beskrajno padala i lomila prste, hrskavicu, noge, zglobove.

Ukupno na operacionom stolu bila više od 60 puta

Poslednjih godina Tejlor jedva da je izlazila iz kuće, kretala se u invalidskim kolicima prekrivenim dijamantima. Kada se ispostavilo da stvari sa zdravljem ne mogu biti gore, 1997. godine Elizabeti je dijagnostikovan tumor na mozgu. Otišla je na sledeću operaciju i pobedila.

NJena fotografija sa obrijanom glavom proletela je svetom. Međutim, 2002. godine Elizabet Tejlor dijagnostikovan je rak kože. Podvrgnuta je potpunom lečenju: operacije i hemoterapija. Ponovo je pobedila!

Smrt Majkla Džeksona je veoma teško podnela, jer su bili veliki prijatelji

Glumičin život nakon raka bio je ispunjen događajima - glumila je punom parom, podržavala je obolele od AIDS -a, prikupljala sredstva, učestvovala u dobrotvornim akcijama, imala je još jednu operaciju, ovog puta na srcu.

Elizabet je umrla 2011. od krvarenja iz srčanog zaliska u 79. godini.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.