Oglas
· · Komentari: 0
NOSTALGIJA

Televizor koji je palio na "ŠAMARE": Bez ovih stvari nije se mogao zamisliti dom prosečnog Jugoslovena! (FOTO)

Devedesete su ostavile dubok trag u sećanjima svih nas...

1618486463_tv.JPG
Foto: Instagram Printscreen/detedevedesetih
Oglas

Vreme je da se za tren bar vratimo u prošlost i prisetimo stvari koje će nam izmamiti osmeh na lice.Vreme je da se malo vratimo u prošlost i prisetimo se svih tih divnih uspomena iz našeg detinjstva.

Detinjstvo...Sećate li se, na primer, kada ste pili jogurt iz trouglastog tetrapaka ili kako ste od bake uvek dobijali žele zeku? Da li vam se vraća kako ste se borili sa bratom ili sestrom oko Sege Mege? Pa, da li ste se vratili? U ‘90te? Ako ste spremni za povratak u detinjstvo, na pravom ste mestu!

Oni koji su tokom njih odrastali tvrde da su imali nezaboravno detinstvo. Ako ste i vi dete devedesetih, sigurno se sećate “svetlećih” patika koje ste odbijali da izujete? Ili žele zeke koje vam je baka uvek donosila? Možda vas na njih najviše podsećaju crtani filmovi kakvi se više ne prave, smešni slatkiši kojih ste se prejedali ili najzabavnije igračke od kojih niste mogli da se odvojite?

Ovo su samo neke od stvari koje današnja deca neće shvatiti (a nažalost ni spoznati), ali će sigurno zagrejati srca svih onih koji su živeli u Jugoslaviji!

Pa, da li se sećate?

Televizor koji je imala svaka kuća, a koji kada nestane slike udari se malo jače sa strane i sve radi kao sat.

Korpa za pijacu

Gotovo da je nezamislivo da dama koja krene na pijacu za sobom "vuče kese" Plastična torba raznih boja bila je nezaobilazan aksesoar.

 

Telefon s brojčanikom

Danas je tehnologija toliko napredovala brzo, da se današnje generacije ne sećaju ovih telefona, čak ni od svojih baka, a nije bilo kuće koja ih nije posedovala.

 

 

Gobleni

Umetnički pravac koji je bio jako popularan devedesetih, a cene nekih ručno rađenih goblena i danas dostižu astronomske cene.

 

Metalna šolja 

Ne staklena, ne plastična, već metalna. Imalo je svako dete, beba a i odrasli su rado pili hladne vode iz ove nezaboravne čaše.

 

Čuveni zidni sat

Taj je bez problema verno ispraćao letnje računanje vremena, a dočekivao zimsko - bez pomeranja napred i nazad. Sve je išlo prirodnim putem..gosti i ukućani su sami štelovali taj sat unapred ili nazad. NJegovo je bilo da stoji postojano...

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas