· · Komentari: 0
NARODNA VEROVANJA

Znate li šta znači kada nađete DVA ŽUMANCA u jajetu? Neki će se UPLAŠITI, a neki OBRADOVATI!

Jedan pogled u kuhinju (i u folklor) i otkrili smo puno hrane koja donosi sreću, kao i onu sa lošim predznakom.

1622020558_Depositphotos_281467344_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

1) Hleb 

Najveći broj sujeverja, povezano je upravo sa hlebom. Ne perite nož za hleb nedeljom, ne odsecajte oba kraja vekne (oslobodićete đavola da leti po kući) i, prema evropskom sujeverju, hleb držite uspravno jer ukoliko stoji polegnut može doneti peh. Takođe, postupite onako kako rumunsko sujeverje nalaže: jedite uglove hleba da biste stvorili dobar odnos sa svekrvom. Takođe, ako imate rupe u hlebu, to znači da će vam neko blizak uskoro umreti.

Ukoliko u jednom jajetu dobijete dva žumanca, znajte da vam se smeši brak.

2) Zeleniš 

Jedenje zelene salate može da pomogne mladoj ženi da zatrudni, dok će peršun sprečiti trudnoću. I da ne zaboravimo drevno sujeverje koje kaže da će mirisni bosiljak uvesti škorpiona u vaš mozak.

Pročitajte još: NAJLUĐI ZAKONI na svetu: Razlog zašto udate žene u Boliviji ne smeju da popiju više od čaše vina će vas RAZBESNETI!

3) LJute papričice i noževi

Ne dajte nikom ljute paprike ili noževe. Umesto toga, rečeno nam je da ih spustimo na sto i pustimo da ih druga osoba pokupi - to će sprečiti neslaganja i nesuglasice.

Kinezi muče muku sa dugačkim nudlama jer veruju da to donosi dug život.

4) Nudle 

Dugi rezanci su obavezni - nemojte da ih delite na pola, jer se u Kini dugački rezanci srču kako bi doneli dug život. Ako ih ipak presečete, znajte da ste sebi upravo skratili život.

5) Kikiriki 

Ako se uputite u pozorište ili na trku, ostavite kikiriki kod kuće - mnoge glumce i vozače trkačkih automobila plaši ova mahunarka. Veruje se da donosi nesreću.

Pročitajte još: Koliko su ZARAĐIVALI Dostojevski, Tolstoj i Puškin ? Istina će vas IZNENADITI!

6) Beli luk

Jedno od najpoznatijih verovanja. Nosite beli luk u džepu i on će vas štititi od "zlih pogleda".

7) Jaja

Ukoliko polupate jaje i dobijete dva žumanceta, znajte da vam se bliži brak ili ćete dobiti blizance, međutim, crna mrlja na žumancu je loš znak, a ako ga nema uopšte... pa ... nadamo se da se to nikada neće dogoditi. Kada lomite jaje, morate da smrvite vrhove, jer po jednom verovanju, doći će veštica, napraviti brod od ljuske i izazvati strašnu oluju na vodi. Neki farmeri veruju da ako stave ljusku od jajeta u zemlju, to će doneti sreću prilikom sledeće žetve.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.