· · Komentari: 0

Čuveni japanski TEST INTELIGENCIJE: Traje nekoliko sekundi, zabavan je i radi se na nekim razgovorima za posao

Za koliko minuta možete da rešite ovaj interesantan test koji je poznat u celom svetu?

1686226284_shutterstock_550609591-japan-.jpg
Photo: Shutterstock

Na internetu se može naći mnogo testova koji navodno otkrivaju inteligenciju ili čak ličnost pojedinca, iako su oni uglavnom bez izvora.
Jedan od takvih je čuveni IQ test koji se navodno daje kandidatima na razgovorima za posao u Japanu, a nije poznato ko ga je sastavio.

Ipak, u pitanju je vrlo interesantna zagonetka, koja je proteklih godina postala izuzetno popularna na društvenim mrežama, pa vredi probati je i zabaviti se.


Japanski IQ test:

1.Jedan splav istovremeno može da prenese najviše dvoje ljudi.
2.Tata ne sme da ostane bez mame, koja je sa ćerkom.
3.Mama ne sme da ostane bez tate, koji je u društvu sinova.
4.Lopov ne sme da ostane s bilo kojim članom porodice ako s njim nije policajac.
5.Lopov neće pobeći ako ostane sam na obali.
6.Splavom mogu da upravljaju policajac, mama ili tata.

Ako niste uspeli da rešite zagonetku, pogledajte rešenje u ovom snimku:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.